Riblji štapići napravljeni su od 100% fileta aljaške kolje. Nakon što ih filetiramo i oblikujemo, štapiće paniramo u hrskavim krušnim mrvicama s dodatkom začina za zlatno-žutu boju. Ovi hrskavi štapići bogati su proteinima, a osim toga izvor su vitamina B12 i Omega-3 masnih kiselina. Jednostavna i brza priprema u pećnici, tavi ili fritezi, ove štapiće čini idealnim obrokom za cijelu obitelj!
Hranjiva vrijednost | na 100g* |
---|---|
Energija | 852 kJ / 203 kcal |
Masti | 8,6 g |
od kojih zasićene masne kiseline | 0,7 g |
Ugljikohidrati | 18 g |
Od kojih šećeri | 0,8 g |
Vlakna | 0,8 g |
Bjalančevine | 13 g |
Sol | 0,75 g |
Vitamin B12 | 0,78 µg |
Pećnica: Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i na njega zamrznute panirane riblje štapiće. Proizvode pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na gornjoj visini na 220°C 15 do 17 minuta bez ventilatora ili na srednjoj visini na 220°C 13-15 minuta s uključenim ventilatorom, uz jedno okretanje nakon 10 minuta pečenja. / Tava i Friteza: Uronite panirane riblje štapiće bez odmrzavanja u vruće ulje (170°C) i pržite 3,5 do 4 minute u fritezi ili 5-8 minuta u tavi, uz jedno okretanje tijekom prženja.