toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Ledo blog

Što sve možeš napraviti uz Ledo tijesta? Možeš… sve!

Što sve možeš napraviti uz Ledo tijesta? Možeš… sve!

Da biste otkrili najveće kulinarske tajne, ponekad morate otvoriti – škrinju. Zavirite u LEDO škrinju i odaberite Ledo smrznuta tijesta s kojima možete napraviti što god vam srce poželi. 

VIDEO: Kako ispeći jaje na oko

VIDEO: Kako ispeći jaje na oko

Zagriješ tavu, staviš malo ulja ili masti, razbiješ jaje, posoliš i evo ga - jaje na oko! Kome treba recept za to! Ili je možda riječ o kolaču s breskvama? Kliknite i saznajte!

INFOGRAFIKA: Najvažnijih 7 benefita smrznute ribe

INFOGRAFIKA: Najvažnijih 7 benefita smrznute ribe

Znate li da se svježa riba smrzava u najkraćem mogućem roku, često već i na brodu? Tako se čuva maksimalna hranjiva vrijednost ribe, a što je najbolje - takva je dostupna tijekom cijele godine. Lako se priprema i ne treba je čistiti. 

VIDEO: Kako napraviti slane muffin košarice

VIDEO: Kako napraviti slane muffin košarice

Ako na spomen muffina odmah pomišljate na nešto slatko i desert, onda je vrijeme da istražite sve okuse, nadjeve i ostale mogućnosti koje vam nudi ova obožavana forma.

VIDEO: Kako skuhati crveni bodečnjak s blitvom i krumpirom

VIDEO: Kako skuhati crveni bodečnjak s blitvom i krumpirom

Kuhana riba ili riba na lešo savršen je primjer laganog obroka, primjerenog za bilo koje doba godine. Malo kalorija, puno užitka, baš kao i većina jela mediteranske kuhinje. Koju ribu odabrati i kako je skuhati, pogledajte u našem videu.

Mladi grah: Superhrana koju (ipak) možete jesti cijelu godinu

Mladi grah: Superhrana koju (ipak) možete jesti cijelu godinu

Ako vam je "grah dobro pao", odnosno ako ste imali sreće, ovog ljeta ste se opskrbili ovom mladom mahunarkom i njome napunili svoj zamrzivač. U slučaju da niste, ne brinite - smrznuti mladi grah je novi Ledo proizvod u kojem možete uživati tijekom cijele godine.

Quattro Dream: Okusi od kojih su sazdani slatki snovi

Quattro Dream: Okusi od kojih su sazdani slatki snovi

Kad poželi nešto slatko, svaka druga osoba u Hrvatskoj odabrat će kremasti, smrznuti desert – sladoled. Bez obzira na godišnja doba. Kažu da se o ukusima ne raspravlja, ali to se ne može reći i za okuse. Znate li koji su omiljeni okusi sladoleda u Hrvata?  

Top 3 proteinska doručka za šampione

Top 3 proteinska doručka za šampione

Sposobnost doručka da nas dugo drži sitima i smanji potrebu za hranom u ostatku dana čini ga najvažnijim obrokom u danu. Preporuča se da doručak svakako uz ugljikohidrate uključuje i proteine. U nastavku pročitajte prijedloge doručka za više proteina, sitosti i energije

VIDEO: Kako pripremiti gambere na tri brza načina

VIDEO: Kako pripremiti gambere na tri brza načina

Gamberi su neizostavan sastojak menija svakog istinskog ljubitelja mediteranske kuhinje. Zbog svog nježnog okusa i jednostavne pripreme, lako se sljubljuju s raznim namirnicama. U ovom videu vam predlažemo tri brza jela s gamberima.

VIDEO: Pojedi sladoled, ukrasi srce-torbicu

VIDEO: Pojedi sladoled, ukrasi srce-torbicu

Naš novi sladoled jedinstvena je kombinacija omiljenog sladoleda od čokolade i vanilije te originalne ambalaže u obliku srca. Torbica dolazi u četiri boje, a kako svakoj dati svoj osobni pečat, pogledajte u videu.

VIDEO: Napravite ružice od jabuka i lisnatog tijesta

VIDEO: Napravite ružice od jabuka i lisnatog tijesta

Ako ste ljubitelj pita i ostalih slastica od jabuka, ovaj desert će vas osvojiti svojim izgledom i okusom. Ružice od jabuka su desert koji se izuzetno lako priprema, sastojci i su svima poznati i dostupni, a rezultat su male pite prekrasnog izgleda.

VIDEO: Pripremite mediteransku salatu s lignjama (Mediteranska kuhinja)

VIDEO: Pripremite mediteransku salatu s lignjama (Mediteranska kuhinja)

Fina salata od kuhanih lignji i mediteranske mješavine povrća idealna je za vruće ljetne dane. 

VIDEO: Kako pripremiti krakove kao ispod peke

VIDEO: Kako pripremiti krakove kao ispod peke

Jela ispod peke starinski su način pripreme koji okuplja obitelj i prijatelje oko ognjišta. U modernim vremenima, pećnica je izvrsno rješenje za morske delicije poput hobotnice ili lignje - ubrzat će pripremu i sačuvati sočnost i zamaman okus.

VIDEO: Kako pripremiti sataraš zapečen u pećnici (Kontinentalna kuhinja)

VIDEO: Kako pripremiti sataraš zapečen u pećnici (Kontinentalna kuhinja)

Sataraš je jednostavno starinsko jelo. Obilježilo je ljetne dane većine ljudi, osobito onih iz kontinentalne Hrvatske, odakle i potječe – iz Baranje. Taj savršen spoj rajčice i paprike te često i luka poslužuje se na razne načine - od predjela do priloga ili umaka uz tjesteninu i rižu. 

VIDEO: Kako napraviti kineski Chow mein (Kineska kuhinja)

VIDEO: Kako napraviti kineski Chow mein (Kineska kuhinja)

Chow mein klasično jelo kineske kuhinje koje se udomaćilo u kućanstvima i restoranima u cijelom svijetu. Radi se o stir-fry rezancima pripremljenim s obilatom količinom povrća te najčešće piletinom.

VIDEO: Napravite meksičku quesadillu s povrćem (Meksička kuhinja)

VIDEO: Napravite meksičku quesadillu s povrćem (Meksička kuhinja)

Quesadilla je autohtona delicija meksičke kuhinje. Priprema se iznimno brzo i lako, a sastojci i okusi su veoma prilagodljivi. Pogledajte video i naučite pripremiti ukusnu quesadillu s Ledo meksičkim povrćem!

VIDEO: Kako napraviti Nicoise ili Nica salatu s tunom (Francuska kuhinja)

VIDEO: Kako napraviti Nicoise ili Nica salatu s tunom (Francuska kuhinja)

Tri su stvari koje trebate znati od poznatom jelu francuske rivijere – salati Nicoise. Prva, izuzetno je ukusna. Druga, kažu da je veoma zdrava. Treća… trebate znati kako je pripremiti! Pogledajte naš video recept i naučite. 

VIDEO: Napravite njoke s mediteranskim povrćem (Talijanska kuhinja)

VIDEO: Napravite njoke s mediteranskim povrćem (Talijanska kuhinja)

Njoki, mekani valjušci od krumpirovog tijesta, omiljena su tjestenina čiji nastanak dugujemo Talijanima. Inspirirani Italijom, njoke smo u ovom video receptu sljubili s laganim mediteranskim povrćem i začinima. 

VIDEO: Kako napraviti musaku s povrćem, junetinom i krumpirom (Bosanska kuhinja)

VIDEO: Kako napraviti musaku s povrćem, junetinom i krumpirom (Bosanska kuhinja)

Musaka je vjerojatno najpoznatiji složenac, rado viđen na tjednom jelovniku većine ljudi. Iako su namirnice prilagodljive, složit ćemo se da se musaka uvijek sastoji od neke vrste povrća, mljevenog mesa i krumpira. Kako je napraviti, pogledajte u našem video receptu. 

VIDEO: Kako napraviti varivo od povrća i piletine s noklicama od grisa (Hrvatska kuhinja)

VIDEO: Kako napraviti varivo od povrća i piletine s noklicama od grisa (Hrvatska kuhinja)

Već samim spomenom na varivo od graška s noklicama, vraćaju nam se sjećanja na djetinjstvo. Na fini ručak u vrtiću ili dan proveden s bakom čiji je 'čušpajz' bio najbolji. Mi vam predlažemo nešto bogatiju verziju ovog jela, a postupak pripreme pogledajte u videu.

Pripremite minestrone bez mnogo muke

Pripremite minestrone bez mnogo muke

Za razliku od nekih drugih talijanskih specijaliteta, minestrone nije toliko poznat kod nas, no u svojoj domovini uživa veliku popularnost i čini temelj talijanske kuhinje. 

Pripremite riblji filet u pivskom tijestu

Pripremite riblji filet u pivskom tijestu

Željni ste novih načina pripreme omiljenih Ledo riblji fileta? Okušajte se u pripremi pivskog tijesta. Mogli bi se iznenaditi koliko je postupak pripreme jednostavan, a krajnji rezultat ukusan.

Kako pripremiti najukusnije povrće u pećnici?

Kako pripremiti najukusnije povrće u pećnici?

Mnogi će se složiti da je pečenje u pećnici najukusniji način termičke obrade povrća, a ovo pogotovo vrijedi za djecu, kojoj brzo dosadi ono pripremljeno na pari ili kuhanjem. Stoga priprema povrća u pećnici često predstavlja „trik“ kako potaknuti veći unos ove bitne skupine hrane kod djece. 

VIDEO: Kako pripremiti srca od lisnatog tijesta

VIDEO: Kako pripremiti srca od lisnatog tijesta

Kažu da se ljubav može iskazati na mnoge načine, ali najslađi je svakako kroz želudac – pogotovo ako je u obliku srca! 

VIDEO: Smiksaj smoothie dok kažeš jen', dva, tri!

VIDEO: Smiksaj smoothie dok kažeš jen', dva, tri!

Voćni i povrtni kašasti sok, popularno zvan 'smoothie', idealan je odabir za doručak ili međuobrok. Sastojke možete prilagođavati svom ukusu, a priprema je brza i jednostavna. Podijelite svoje recepte uz oznaku #smutime! 

Brza priprema složenca od povrća

Brza priprema složenca od povrća

Povrtni složenci su vrsta jela u kojem povrće dolazi do svog punog sjaja. Priprema uobičajenih složenaca, poput musake ili lazanja, može uzeti nešto više vremena, no postoje složenci koje možete pripremiti u tren oka. 

VIDEO: Pretvorite sladoledne štapiće u umjetnička djela

VIDEO: Pretvorite sladoledne štapiće u umjetnička djela

Veselje ne mora prestati kada pojedete svoj najdraži Ledo sladoled! Ostaju nam štapići s kojima se možemo poigrati i biti kreativni, a za to nam je potrebno samo malo vremena i dobro društvo!

VIDEO: Kako marinirati i pripremiti filete lososa

VIDEO: Kako marinirati i pripremiti filete lososa

Losos je obožavana plava riba koja je pogodna za razne vrste pripreme - od nježnog poširanja do pečenja na tavi. Aromatičan okus ove ribe možete dodatno obogatiti interesantnom orijentalnom marinadom. Jednostavan postupak mariniranja i pripreme lososa pogledajte u našem videu. 

Kako pripremiti nadjevene filete lososa

Kako pripremiti nadjevene filete lososa

Radi punog, ali nježnog okusa losos je poprilično ukusan i bez mnogo dodataka – jednostavno začinjen i pečen u pećnici ili tavi. Međutim, nadijevanjem se može znatno obogatiti na aromi te mu se osigurati sočnost.

VIDEO: Kako filetirati skušu i brzo je pripremiti u tavi

VIDEO: Kako filetirati skušu i brzo je pripremiti u tavi

Odmah nakon tune i srdele, skuša je najpoznatija plava riba kod nas koja je idealna za kratko pečenje na tavi ili roštilju. Naučite kako filetirati ovu ribu prateći naš video. 

Semifreddo: Tajne pripreme bogatog ledenog deserta

Semifreddo: Tajne pripreme bogatog ledenog deserta

Originalno talijanska delikatesa, semifreddo je bogati ledeni desert koji uz malo truda možemo pripremiti i kod kuće. Za to će nam biti potrebne tek tri osnovne namirnice: tučeno slatko vrhnje, krema od žumanjaka te krema od istučenih bjelanjaka (tzv. šaum).

Kako napraviti okruglice od škampa

Kako napraviti okruglice od škampa

Neodoljive okruglice od škampa svojim okusom, mirisom i teksturom oduševit će svakoga tko ih proba, pa čak i one koji nisu veliki ljubitelji "morske" hrane.

VIDEO: Kako ukrasiti plastičnu kutiju od Ledo Quattro sladoleda

VIDEO: Kako ukrasiti plastičnu kutiju od Ledo Quattro sladoleda

Svaka kuhinja ima barem jednu policu "za plastiku", kako volimo zvati plastične posude od raznih proizvoda, najčešće sladoleda. Iako najčešće čuvaju sarme u zamrzivaču ili ostatake ručka u frižideru, dajemo vam ideju kako ukrasiti ove posude i dati im drugačiju ulogu.

Kako napraviti sirup od višanja

Kako napraviti sirup od višanja

Svi se volimo osvježiti voćnim sokovima, a domaći sok od višnje, pripremljen od sirupa za razrjeđivanje s vodom, ima posebnu moć vratiti nas mislima u djetinjstvo, ali i opskrbiti naš organizam korisnim sastojcima iz voća. 

Ideje za poširanje fileta lososa, oslića i bakalara

Ideje za poširanje fileta lososa, oslića i bakalara

Ako vam je kod pripreme ribe najvažnije da to možete učniti brzo i lako, onda je poširanje tehnika koja će vam se svidjeti! 

VIDEO: Kako očistiti lignje i pripremiti ih u pećnici

VIDEO: Kako očistiti lignje i pripremiti ih u pećnici

Punjene, pržene ili pečene u pećnici - kako god da ih pripremate - lignje su prava delicija. Čišćenje lignji zahtijeva nešto malo više truda i vremena, ali ne brinite, tu vještinu možete savladati uz naš video! 

Ugrijte se uz kremastu juhu od kukuruza i krumpira

Ugrijte se uz kremastu juhu od kukuruza i krumpira

Krem juhe omiljene su među svim generacijama zahvaljujući svojem "baršunastom" okusu i teksturi koja osvaja. Iako obično prethode glavnom jelu, krem juhe vrlo lako mogu poslužiti kao glavno jelo, osobito ako pripremite ukusnu i zasitnu juhu od kukuruza i krumpira.

Pripremite osvježavajući sorbet od bobičastog voća

Pripremite osvježavajući sorbet od bobičastog voća

Sorbet je posebna vrsta smrznutog deserta koja se priprema od voća i šećernog sirupa. Za razliku od sladoleda, ne sadrži mliječne masnoće. Savršeni sorbet stoga ne pamtimo po punom mliječnom okusu, nego po kompleksnoj, osvježavajućoj voćnoj noti koja savršeno "gasi" nepce!

Naučite kako uspješno poširati ribu

Naučite kako uspješno poširati ribu

Poširanje je nježna metoda pripreme hrane koja čuva nutrijente. Ne zahtijeva dodatak ulja pa ju svrstavamo u poželjne metode pripreme hrane tijekom dijetnih režima te za osobe koje zbog zdravstvenih poteškoća trebaju lako probavljivu hranu.

Bijela i plava riba: Saznajte kako se razlikuju i zašto su zdrave

Bijela i plava riba: Saznajte kako se razlikuju i zašto su zdrave

Pripremljena na pravi način riba je, bez sumnje, vrhunski gastronomski doživljaj. No, ova vrijedna namirnica zauzima cijenjeno mjesto u ljudskoj prehrani ne toliko zbog kulinarskih mogućnosti koliko zbog impresivnog nutritivnog sastava.

Pripremite hranjive salate za posao

Pripremite hranjive salate za posao

Želite li nutritivno vrijedan, ukusan i raznolik obrok na poslu, koji je ujedno povoljan, brzo gotov i čak može pomoći u održanju vitke linije? Ako je odgovoran potvrdan vrijeme je da počnete svoju prehranu na poslu planirati malo unaprijed i pripremati salate od svojih omiljenih sastojaka.

Je li i vama potrebna detoksikacija? Preuzmite jednostavan detoksikacijski meni!

Je li i vama potrebna detoksikacija? Preuzmite jednostavan detoksikacijski meni!

7 koraka u 7 dana

Recepti za detoksikaciju su jednostavni i uz malo isplaniranog vremena uspjet ćete svome organizmu dati novu svježinu i snagu kakvu on i zaslužuje.

Kako pripremiti kuglof sa šumskim voćem

Kako pripremiti kuglof sa šumskim voćem

Kolače pečene u karakterističnom kalupu izbrazdanih stijenki s rupom u sredini nazivamo jednostavno kuglof. Bez obzira što sastojci kuglofa mogu uvelike varirati, kategorija kuglofa podrazumijeva mekane kolače nalik slatkom kruhu svečanog izgleda koji se pripremaju u posebnim prigodama kao što su blagdani i proslave.

Praktične ideje za blagdanske zabave

Praktične ideje za blagdanske zabave

Božić je iza ugla te ako pripremate zabavu za prijatelje i obitelj i tražite ideje, na pravom ste mjestu.

Zdravije alternative blagdanskim jelima

Zdravije alternative blagdanskim jelima

Bliže nam se dani blagdana, a s njima i okupljanje cijele obitelji uz bogatu trpezu. Božićna purica, bakalar, novogodišnji odojak i francuska salata, tradicionalna sarma i neizostavni kolači od davnina igraju središnju ulogu u obilježavanju božićnih i novogodišnjih blagdana.

Savjeti za pripremu cijele ribe – na roštilj tavi, lešo ili u pećnici

Kako pripremiti ribu

Savjeti za pripremu cijele ribe – na roštilj tavi, lešo ili u pećnici

Kako pripremiti ribu

Ribu zaista nije komplicirano pripremiti, poglavito kada je već očišćena, što je slučaj sa zamrznutom ribom. U nastavku pročitajte jednostavne i brze klasične načine pripreme cijele ribe poput orade, brancina, oslića, crvenog bodečnjaka, skuša i srdela.

Kako održati vitku liniju tijekom zime?

Kako održati vitku liniju tijekom zime?

Od svih godišnjih doba nekako upravo zima predstavlja najveću prijetnju liniji. Osim blagdanskih izazova u obliku slasnih kolača, masnih delikatesa i povećih količina alkohola kojima ni najvjerniji pobornici umjerenosti teško odolijevaju, zima krije još pokoju klopku za stas.

Kako pripremiti voćni preljev za slastice

Kako pripremiti voćni preljev za slastice

Jeste li se ikada pitali kako deserti u časopisima i na gastronomskim portalima uspijevaju izgledati toliko primamljivo? Tajna tog savršenog izgleda leži u detaljima, a jedan od njih su zasigurno...

Kako da vam voćne štrudle uspiju - svaki put

Kako da vam voćne štrudle uspiju - svaki put

Razmislimo li malo o različitim vrstama tijesta od kojih pravimo slastice, osvijestit ćemo koliko je ono fascinantno. Tijesto ide iz krajnosti u krajnost – može narasti i povećati se nekoliko puta ili pak biti tanje od papira...

Kako napraviti popečke od povrća

Kako napraviti popečke od povrća

Popečci od povrća nazivaju se još i vege burgeri i sjajno pristaju uz različite priloge, a mogu se poslužiti i u hambi pecivu.

Pripremite neodoljivu buzaru od dagnji

Pripremite neodoljivu buzaru od dagnji

Buzara je odličan primjer nezahtjevnog i brzog, a vrlo ukusnog jela. Kao i mnogi drugi specijaliteti mediteranske kuhinje, otkriva nam da je tajna pravih delicija u jednostavnosti.

Savjeti za prehranu školaraca 2

Savjeti za prehranu školaraca 2

Statistike upozoravaju na veliku porast dječje pretilosti u cijelom svijetu. Dok je s jedne strane učestalost dječje pretilosti u porastu, s druge strane djeca ne jedu dovoljno povrća.

4 savjeta kako se zdravo i pravilno hraniti na poslu

4 savjeta kako se zdravo i pravilno hraniti na poslu

Brojni zaposleni ljudi nemaju vremena i ideja za pravilnu prehranu tijekom napornog radnog dana. Posebice se to odnosi na uspješne mlade ljude pred kojima su svakodnevni zahtjevni poslovni izazovi i zbog toga često ne uspijevaju redovito jesti. Također, sveprisutan stres dodatno otežava pravilno hranjenje, probavu i brojne druge tjelesne aspekte vezane uz prehranu.

Savjeti za prehranu školaraca 1

Savjeti za prehranu školaraca 1

Prehrana školaraca poprima konture prehrane odraslih osoba, mijenjajući se iz dječje prehrane u uravnoteženu prehranu primjenjivu za sve generacije. Svim dobnim skupinama potrebni su isti nutrijenti – vitamini, minerali, ugljikohidrati, proteini, masti. Ono što se razlikuje u prehrani odraslih i djece je količina specifičnih nutrijenata.

Najbolje ideje za pripremu cijele ribe na mediteranski način

Najbolje ideje za pripremu cijele ribe na mediteranski način

Gotovo se svi stanovnici priobalnih područja slažu da je riba ukusnija što joj je metoda pripreme jednostavnija, a posebno se cijene načini pripreme kojim se uspije zadržati nježan i delikatan okus ribe. Pročitajte nekoliko tehnika pripreme ribe koje se koriste u mediteranskim zemljama, od kojih su nam neke metode dobro poznate, dok su neke pomalo „lude".

Saznajte tajne dobre marinade za ribu

Saznajte tajne dobre marinade za ribu

Svaki "roštilj majstor" zna da marinada daje veliki doprinos okusu jela, ali i omekšavanju mesa. No, rijetki su oni koji su upoznati s činjenicom da marinade mogu onemogućiti nastanak određenih karcinogenih spojeva u mesu koje je pečeno na roštilju na ugljen.

Pripremite povrće na roštilju

Pripremite povrće na roštilju

Roštilj većinu asocira na ražnjiće, čevapčiće i odreske, no povrće pripremljeno na ovaj način može biti prava delicija. Priprema povrća na roštilju je jednostavna i brza, a rezultat je niskokaloričan prilog glavnom jelu intenzivnog okusa. Dodatna prednost leži u činjenici što kod povrća, za razliku od mesa, ne morate „razbijati glavu" kada je gotovo, već sam pogled otkriva je li spremno za konzumaciju.

Kako pripremiti crni rižoto

Kako pripremiti crni rižoto

Tehnika pripreme rižota vrlo je jednostavna. Tajna dobrog rižota leži u polaganom dodavanju malih količina toplog temeljca...

Proljetna detoksikacija uz pomoć hrane

Proljetna detoksikacija uz pomoć hrane

Prve tople zrake sunca svi s veseljem očekuju kao najavu dolaska dugih, sunčanih dana koji će zimu ostaviti daleko iza nas. No, pod ruku s proljećem često dolazi i proljetni umor kojeg prate razdražljivost, bezvoljnost te pad kvalitete života i radnih sposobnosti. Novonastalo stanje ujedno slabi obrambenu snagu organizma, pripremajući teren za razvoj bolesti, osobito respiratornih infekcija.

Kako pripremiti zdravi desert

Kako pripremiti zdravi desert

Slatko je prvi okus s kojim se susreću naši okusni pupoljci, već preko majčinog mlijeka. To je zasigurno jedan od razloga zbog kojih slatko povezujemo s osjećajem ugode, sigurnosti i utjehe. Isto tako glukoza, jednostavni šećer koji je osnovna građevna jedinica svih ugljikohidrata, predstavlja glavni izvor za dobivanje energije. Zato se može reći da na neki način instinktivno naginjemo slatkim okusima kako bi osigurali dovoljno energije.

Što jesti nakon tjelovježbe

Što jesti nakon tjelovježbe

Obrok nakon tjelovježbe  podjednako je važan kao i onaj prije aktivnosti, a svrha mu je napuniti ugljikohidratima potrošene zalihe glikogena u mišićima i osigurati proteine za oporavak i izgradnju mišića.

Što i kada piti uz tjelovježbu

Što i kada piti uz tjelovježbu

Događa li vam se često da preskačete tjelovježbu jer se osjećate tromo i umorno? Moguće je da ste zapravo samo – žedni.

Top 5 prehrambenih navika za rekreativne sportaše

Top 5 prehrambenih navika za rekreativne sportaše

Tjelovježba je ključ dobre forme, no jeste li znali da vam pravilna prehrana može olakšati postizanje zadanih ciljeva? Dajemo li našem tijelu odgovarajuće nutrijente u pravo vrijeme tjelovježba postaje lak zadatak, a rezultat je dobra forma i brže no što smo se nadali.

Idealan obrok prije tjelovježbe

Idealan obrok prije tjelovježbe

Što i kada jedete prije tjelesne aktivnosti ima velik utjecaj na rezultate vježbanja. Vježbanje na prazan želudac ili pak nakon nekvalitetnog obroka može opteretiti organizam i umanjiti učinak vježbanja. Stoga je važno obratiti pažnju na ono što jedete prije same aktivnosti, baš kao što je ključno nakon vježbanja kvalitetnim obrokom nadoknaditi izgubljenu energiju i osigurati elemente za izgradnju mišićnog tkiva.

Saznajte koje su prednosti vegetarijanske prehrane i na što svaki vegetarijanac treba obratiti pažnju

Saznajte koje su prednosti vegetarijanske prehrane i na što svaki vegetarijanac treba obratiti pažnju

Vegetarijanstvo već odavno nije samo trend niti alternativni način prehrane, s obzirom da se sve veći broj ljudi odlučuje za prehranu u kojoj su u različitim varijacijama izostavljenje namirnice životinjskog porijekla.

Kako očuvati boju i vrijedne tvari u prehrani

Kako očuvati boju i vrijedne tvari u prehrani

Kako bi se očuvale vrijedne tvari u hrani, važno ju je ne prekuhavati. Dugotrajno izlaganje hrane vodi i visokim temperaturama dovodi do raspada nestabilnih kemijskih spojeva u hrani.

Top 5 stvari koje trebate znati o dimljenoj ribi

Top 5 stvari koje trebate znati o dimljenoj ribi

Dimljenje je jedan od najstarijih postupaka kojim se obrađuje svježa riba kako bi kroz dulje vremensko razdoblje bila pogodna za konzumaciju.

I roštilj može biti vrlo zdrav ako slijedite ove savjete

I roštilj može biti vrlo zdrav ako slijedite ove savjete

Kult štovanja roštilja seže tisućama godina unatrag. Roštilj je zapravo moderna i kontrolirana verzija najstarije tehnike pripreme hrane – pečenja iznad otvorene vatre.

Savjeti za trudnice, mame i bebe: Saznajte kako se pravilno hraniti u vrijeme trudnoće i dojenja

Savjeti za trudnice, mame i bebe: Saznajte kako se pravilno hraniti u vrijeme trudnoće i dojenja

Trudnoća i prvi dani majčinstva vrlo su osjetljivi u životu svake majke, a ujedno su i jedan od najljepših perioda u kojem mame, bebe i tate uživaju u svakoj minuti provedenoj zajedno.

Praktičan kalendar za dohranu dojenčadi

Praktičan kalendar za dohranu dojenčadi

Pronađite korisne savjete za pravilnu dohranu svog djeteta u njegovoj najranijoj dobi.

Blog tagovi

Ledo.hr