toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Crveni bodečnjak s aromatičnom palentom

Crveni bodečnjak s aromatičnom palentom

Crveni bodečnjak s aromatičnom palentom

Bijela riba i umak od rajčica se vole, a pogotovo kada ih spojite u istom loncu i skuhate slasni brudet

Priprema ribljih jela "na crveno", odnosno na bazi od rajčica, jedan je od najsočnijih načina pripreme. Iako nemamo ništa protiv ribe koju smo samo ispekli na tavi, roštilju ili u pećnici, jela u kojima je okupana u umaku od rajčice ipak su nešto posebno.

Brudet (brodet, brujet) je popularno jelo na našem Jadranu, ali ni kontinentalci nisu imuni na "toć" od rajčice i ukusne, mekane komade bijele ribe. Nježno meso Ledo crvenog bodečnjaka idealno je za ovaj tip pripreme, a budući da brudeti vole više vrsta ribe, možete ga upariti s Ledo oslićem bez glave.

Brudetu je palenta oduvijek prirodni partner na tanjuru. Od rustikalnog i pomalo zapostavljenog jela, palenta se danas pomalo vraća na naše stolove pa čak i u izvedenicama modernih restorana. Kuhati je možete na rjeđe ili gušće, kako god više volite, ali i s njom možete biti kreativni.

 

U palentu tako možete dodati aromatične svježe i sušene začine poput majčine dušice, origana ili bosiljka koji će jelu dati finu notu, samo ih umiješajte tijekom kuhanja. Također, palentu možete oplemeniti i komadima kuhanog povrća poput tikvice ili brokule, a osim na okusu, dobit ćete i na vizualnoj atraktivnosti.

Vaša će palenta biti super kremasta ako pred kraj kuhanja umiješate još i vrhnje ili maslac, a posebno ukusna posuta namrvljenim feta sirom. A ako kuhanu palentu izlijete u lim za pečenje i zapečete u pećnici, dobit ćete zgodan hrskavi prilog koji može biti dobar par raznim umacima, ali i odlična podloga za slaganje sastojaka, kao što biste ih slagali na pizzu.

 

I na kraju, ako vam i pored palente ostane sočnog umaka, slobodno ga "potoćajte" komadićem kruha. Znamo da nije baš po pravilima bontona, ali kod brudeta je to najslađi dio.

Recept: Crveni bodečnjak na crveno (brudet)

Pogledajte video: Kako pripremiti crveni bodečnjak na crveno

Vezani članci

Ledo.hr