toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Kako pripremiti tijesto za pizzu od povrća?

Kako pripremiti tijesto za pizzu od povrća?

Kako pripremiti tijesto za pizzu od povrća?

Ako volite jesti pizzu, no pazite na liniju, tada biste svakako trebali probati pizzu bez brašna.

Naime, tijesto za pizzu možemo s lakoćom pripremiti od povrća i tako dobiti niskokaloričnu pizzu no izuzetno ukusnu i hranjivu. Kod pripreme tijesta od povrća, nema čekanja da se tijesto digne.Jednostavno blanširamo povrće te pomiješamo s još nekoliko sastojaka, dobro zamijesimo i ispečemo u pećnici.

Koristimo li smrznuto povrće, preskačemo dio blanširanja te odmrznuto povrće usitnjavamo u blenderu uz dodatak cijelog jaja ili bjelanjka za povezivanje sastojaka te naribanog sira i začina za fantastičan okus. Osim brokule i cvjetače, tijesto za pizzu možemo pripremiti i od batata, tikvica, mrkve i špinata.

RECEPT: Zeleno tijesto za pizzu od brokule

Vezani članci

Ledo.hr