toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Riba

Krakovi cijeli za peku 1kg

Ledo Krakovi za peku vrlo su praktični za pripremu jer su već očišćeni te ih je vrlo lako pripremiti na mnogo načina, a jedan od njih je svima poznata peka kojom ćete zasigurno svojim najmilijima pripremiti pravo morsko iznenađenje.

Priprema:

Neodmrznuti proizvod stavite u kipuću vodu i prokuhajte 20-ak minuta. Dok se krakovi kuhaju, ogulite 1kg krumpira, operite ga i narežite na četvrtine.

Pećnicu zagrijte na 200-220 ˚C. Prokuhane krakove ocijedite, prebacite u posudu za pečenje zajedno sa krumpirom. Dodajte nekoliko češnjeva češnjaka, glavicu crvenog luka, a po želji i očišćenu mrkvu i papriku.

Sve skupa pomiješajte u posudi za pečenje te zalijte sa mješavinom ½ dl maslinovog ulja, 4 dl vode (1dl vode možete zamijeniti istom količinom vina). Sve dobro posolite i popaprite, poklopite ili prekrijte alu-folijom, te stavite peći. Pecite 90-120minuta, odnosno dok krakovi ne postanu mekani.

Poslužite uz svježu salatu.

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari

Ledo.hr