toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Sladoledi

Mousse Vanilija 300g

Mousse na francuskom znači pjena. U kulinarskom svijetu mousse se prvi puta pojavljuje 1894. godine, i to prvenstveno kao sastavni dio jela od ribe i povrća. Početkom 1900.-ih, francuski umjetnik Toulouse Lautrec došao je do ideje da se u mousse umiješa čokolada i tako je nastao čokoladni mousse kakvog danas poznajemo, a koji su u početku zvali čokoladnom majonezom.

Riječ je o jednostavnom i vrlo ukusnom desertu koji je do danas doživio brojne reinkarnacije. Kako bi ga se moderniziralo, u njega su se dodavali razni sastojci (maslinovo ulje, bosiljak, razno voće, ocat balsamico), no ovaj desert onu popularnu magičnu punoću okusa i lepršavost doživjet će upravo u svojoj najjednostavnijoj varijanti.

Mousse je svojom kremastom strukturom, raznim dodacima te zapanjujuće dobrim osjećajem pri topljenju u ustima doslovce osvojio svijet i sladokusce koji mu jednostavno ne mogu odoljeti. Ledo je jednu takvu vrhunsku slasticu pretvorio u veličanstveni desert od vanilije kojim sebi i drugima u trenu možete pružiti osjećaj apsolutne sreće i zadovoljstva.

Ledovi sladoledi zadovoljavaju visoke zdravstvene i higijenske standarde

Ledo.hr