toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Tijesta

Valjušci 2500g

Ukusni valjušci mogu se pripremiti kuhani kao njoke ili prženi poput kroketa. Odličan su prilog jelima od mesa, no mogu se poslužiti i kao samostalno jelo u različitim ukusnim umacima od vrhnja ili rajčice. Namijenjeni su ljubiteljima krumpirovog tijesta u različitim kreativnim kombinacijama.

Priprema:

  • Kuhanje 5 min
  • Prženje 3 - 4 min

Valjušci se mogu pripremati kuhanjem ili prženjem. Kuhani valjušci: smrznute valjuške kuhajte u kipućoj slanoj vodi uz lagano vrenje dok ne isplivaju na površinu i kuhajte ih još 2 – 3 minute.

Kuhane valjuške ocijedite i zamastite željenom masnoćom ( maslac, ulje ). Poslužite ih uz razno pripremljeno meso i umake ili kao glavno jelo posute prženim mrvicama ili prelivene kiselim vrhnjem.

Prženi valjušci: smrznute valjuške pržite u ne prevrelom ulju 3 – 4 minute. Poslužite ih kao prilog uz divljač i ostala mesa u umaku.

Ledova tijesta sadrže pažljivo odabrane sastojke provjerene kvalitete

Ledo.hr