toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Clafoutis od višanja

Clafoutis je vrlo jednostavan i brz kolač koji je vrhunac svoje popularnosti doživio u Francuskoj u 19. stoljeću. Može se pripremiti i od drugog voća, poput borovnica, malina, jagoda, šljiva ili krušaka.

Priprema:

  1. Pjenjačom umutite jaja, a zatim ih dobro izmiješajte sa šećerom i brašnom.
  2. Smjesi umiješajte rastopljeni maslac i mlijeko.
  3. Manju posudu za pečenje namastite maslacem i obložite je sa šećerom. Na dno položite smrznute višnje pa ih prelijte pripremljenom smjesom.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 45-50 minuta, odnosno, dok kolač na površini ne poprimi zlatno smeđu boju.
  5. Clafoutis izrežite na kriške i poslužite toplog.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

60 min

Sastojci recepta

4-6 osoba
450 g Ledo Višnje
4 jaja
100 g šećera
100 g oštrog brašna
240 mL mlijeka
2 žlice maslaca, rastopljenog
Ledo.hr