toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Cobbler od višanja

Priprema:

  1. Upalite pećnicu kako bi se zagrijala na 190°C.
  2. 100 g šećera pomiješajte s gustinom, a zatim umiješajte i smrznute višnje.
  3. Posudu za pečenje dimenzija oko 20×30 cm namastite maslacem pa u nju stavite mješavinu višanja i šećera.
  4. Brašno pomiješajte s preostalih 80 g šećera, vanilin šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli, pa dodajte jaje i 50 g rastopljenog maslaca. Pomiješajte kako biste dobili gustu smjesu konzistencije pirea – ukoliko vam je smjesa pregusta, dodajte malo mlijeka, a ukoliko je prerijetka, dodajte malo brašna.
  5. Smjesu s brašnom nemojte predugo miješati, već stanite s miješanjem čim se sastojci povežu. Potom je žlicom nanesite na višnje, tako da je rasporedite u 6 "hrpica".
  6. Pecite oko 40 minuta, dok tijesto ne poprimi zlatno smeđu boju, a višnje ne otpuste sok i počnu lagano kipjeti.

Prijedlog za serviranje:

Poslužite uz kuglicu Ledo sladoleda Grandissimo vanilija.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

55 min

Sastojci recepta

6 osoba
450 g Ledo Višnje
180 g šećera
100 g oštrog brašna
1 jaje
50 g rastopljenog maslaca
20 g vanilin šećera
1 žlica gustina
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
Ledo.hr