toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Čokoladna torta od kestena

Neokrunjeni kralj jeseni – kesten, u savršenom spoju čokolade i naranče. Jednostavna torta koja u kombinaciji s kesten pireom priča priču o jeseni, a uz malo tučenog vrhnja za šlag čini pravu poslasticu kojoj je teško odoljeti.

Priprema:

  1. Pećnicu upalite na 170 C i ostavite da se grije.
  2. Kalupu promjera 20 cm obložite dno masnim papirom za pečenje, a stranice namastite.
  3. Na pari otopite maslac, šećer i čokoladu po želji. Ostavite sa strane da se prohladi.
  4. Brašno prosijte s praškom za pecivo, dodajte mu prohlađenu čokoladu, omekšali kesten pire i 3 prethodno izmućena jaja. Izmiksajte sve dok se ne spoji.
  5. Izlijte smjesu u kalup i stavite peći oko 45 minuta.
  6. Ohlađenu tortu ukrasite slatkim vrhnjem za šlag.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

4 osobe
140 g tamne čokolade (ja sam koristila s komadićima naranče)
115 g maslaca
225 g šećera
170 g mekog brašna
pola žličice praška za pecivo
250 g Ledo kesten pirea sobne temperature
3 cijela jaja
200 ml slatkog vrhnja za šlag
Ledo.hr