toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Crumble od borovnica

Priprema:

  1. Zamrznute borovnice promiješajte sa šećerom, sokom i koricom limuna te gustinom. Prilikom miješanja pazite da borovnice dobro obložite navedenim sastojcima.
  2. Mikserom izmiješajte maslac, smeđi i vanilin šećer pa dodajte brašno u kojeg ste prije umiješali prašak za pecivo i sol. Trebate dobiti mrvičasto tijesto.
  3. Borovnice stavite na dno manje posude za pečenje, a po vrhu rasporedite mrvičasto tijesto.
  4. Pecite na 200°C 30-40 minuta, dok tijesto na vrhu ne poprimi zlatno smeđu boju. Nadjev s borovnicam će tijekom pečenja početi ključati, pa je uputno da ispod posude s crumbleom stavite lim za pečenje.
  5. Prije posluživanja, crumble ostavite da se malo ohladi, a servirajte ga sa sladoledom od vanilije.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

50 min

Sastojci recepta

6 osoba
900 g Ledo Borovnice
150 g šećera
2 žlice limunovog soka
naribana korica jednog limuna
2 žlice gustina
140 g maslaca
80 g smeđeg šećera
30 g vanilin šećera
180 g oštrog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
1 Ledo Grandissimo vanilija
Ledo.hr