ISPRAVAK Poziv i uputa vjerovnicima za prijavu tražbina Pročitaj više
toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Ekleri (Eclairs) sa Sladoledom

Priprema:

  1. Ugrijte pećnicu na 180 C. 
  2. Vodu, mlijeko, sol, šećer i maslac stavite u posudu na srednju temperaturu i kuhajte dok se maslac ne otopi i smjesa lagano ne kuha i razvija mjehuriće
  3. Smanjite temperaturu na najmanje i pjenjačom umiješajte brašno stalno mješajući 2 min dok smjesa ne bude glatka i odvaja se od stijenki posude
  4. Smjesu premjestite u mikser i lagano miksajte dok se ne prohladi, te dodajte polovicu jaja i miksajte 1 min
  5. Dodajte preostala jaja i miksajte 1-2 min dok se dobro ne poveže
  6. Premjestite smjesu u slastičarsku vrećicu i istiskujte ju kroz zvjezdasti otvor od 1 cm na lim za pečenje obložen papirom u duljini 10 - 12 cm
  7. Pecite 25 - 30 min dok nisu lijepo zlatni
  8. Ohladite ih i razrežite po dužini te gornji dio umočite u prethodno na pari rastopljenu čokoladu
  9. Napunite ih sladoledom 

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

90 min

Sastojci recepta

6 osoba
125 ml vode
60 ml mlijeka
1/4 žličice cvijeta soli
1/4 žličice šećera
80 g maslaca izrezanog na kockice
110 g prosijanog brašna
150 g tamne čokolade otopljene
3 jaja lagano umućena
1 Ledo Grandissimo Schwarzwald
Ledo.hr