Ekleri (Eclairs) sa Sladoledom
- Tagovi:
- Sladoled
Priprema:
- Ugrijte pećnicu na 180 C.
- Vodu, mlijeko, sol, šećer i maslac stavite u posudu na srednju temperaturu i kuhajte dok se maslac ne otopi i smjesa lagano ne kuha i razvija mjehuriće
- Smanjite temperaturu na najmanje i pjenjačom umiješajte brašno stalno mješajući 2 min dok smjesa ne bude glatka i odvaja se od stijenki posude
- Smjesu premjestite u mikser i lagano miksajte dok se ne prohladi, te dodajte polovicu jaja i miksajte 1 min
- Dodajte preostala jaja i miksajte 1-2 min dok se dobro ne poveže
- Premjestite smjesu u slastičarsku vrećicu i istiskujte ju kroz zvjezdasti otvor od 1 cm na lim za pečenje obložen papirom u duljini 10 - 12 cm
- Pecite 25 - 30 min dok nisu lijepo zlatni
- Ohladite ih i razrežite po dužini te gornji dio umočite u prethodno na pari rastopljenu čokoladu
- Napunite ih sladoledom
Težina pripreme:
Srednja
Vrijeme pripreme:
90 min
Sastojci recepta
6 osoba
125 ml | vode |
60 ml | mlijeka |
1/4 žličice | cvijeta soli |
1/4 žličice | šećera |
80 g | maslaca izrezanog na kockice |
110 g | prosijanog brašna |
150 g | tamne čokolade otopljene |
3 | jaja lagano umućena |
1 | Ledo Grandissimo Schwarzwald |