toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Kruh od banana s borovnicama

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i prstohvat soli, te s otprilike pet žlica ove mješavine obložite smrznute borovnice.
  2. U zasebnoj posudi pjenasto umutite maslac i šećer, pa im umiješajte vilicom zdrobljene banane i ekstrakt vanilije.
  3. Pripremljenu tekuću smjesu umiješajte u smjesu suhih sastojaka, ali nemojte predugo miješati. U dobivenu smjesu potom lagano umiješajte borovnice obložene brašnom, pazeći da borovnice zadrže svoj oblik.
  4. Smjesu izlijte u kalup za kruh obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C oko sat vremena. Ukoliko nakon 30 minuta pečenja primijetite da je kruh počeo prebrzo tamnjeti, prekrijte ga listom papira za pečenje.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

80 min

Sastojci recepta

Za 8 osoba
225 g Ledo Borovnice
4 zrele banane
250 g oštrog brašna
100 g šećera
100 g maslaca
12 g praška za pecivo
1 žličica cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli
Ledo.hr