toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Kuglof sa šumskim voćem

Priprema:

  1. Staviti šumsko voće u cjedilo pa pustiti da se otopi i ocijedi višak vode. Zatim ga posuti s dvije žlice brašna i 2 žlice šećera, žličicom cimeta u prahu i naribanom koricom limuna i sve dobro promiješati.
  2. Odijeliti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke utući u snijeg, a šećer istući mikserom zajedno s ugrijanim maslacem pa dodati žumanjke i dobro umutiti. U žumanjke dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo po malo zajedno s vodom i malo ruma.
  3. Po potrebi dodati još vode ili mlijeka. Zatim dobivenu smjesu laganim pokretima spojiti sa snijegom od bjelanjaka.
  4. Kalup za kuglof dobro premazati maslacem, a zatim obilno posuti krušnim mrvicama kako bi se zalijepile po cijeloj unutrašnjosti kalupa, a višak mrvica odbaciti.
  5. Smjesu uliti u kalup, a zatim dodati šumsko voće. Kuglof peći u ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva sat i 15 minuta.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

4 osobe
300g brašna
5 jaja
170 g smeđeg šećera (tamni muscovado)
170 g bijelog šećera
125 g maslaca
125 ml vode ili mlijeka
Malo ruma
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo

Smjesa za šumsko voće

450g Ledo šumskog voća
2 žlice brašna
2 žlice bijelog šećera
malo cimeta i naribane korica limuna
malo krušnih mrvica
Ledo.hr