Priprema:
- Staviti šumsko voće u cjedilo pa pustiti da se otopi i ocijedi višak vode. Zatim ga posuti s dvije žlice brašna i 2 žlice šećera, žličicom cimeta u prahu i naribanom koricom limuna i sve dobro promiješati.
- Odijeliti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke utući u snijeg, a šećer istući mikserom zajedno s ugrijanim maslacem pa dodati žumanjke i dobro umutiti. U žumanjke dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo po malo zajedno s vodom i malo ruma.
- Po potrebi dodati još vode ili mlijeka. Zatim dobivenu smjesu laganim pokretima spojiti sa snijegom od bjelanjaka.
- Kalup za kuglof dobro premazati maslacem, a zatim obilno posuti krušnim mrvicama kako bi se zalijepile po cijeloj unutrašnjosti kalupa, a višak mrvica odbaciti.
- Smjesu uliti u kalup, a zatim dodati šumsko voće. Kuglof peći u ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva sat i 15 minuta.
Težina pripreme:
Srednja
Vrijeme pripreme:
45 min
Sastojci recepta
4 osobe
300g | brašna |
5 | jaja |
170 g | smeđeg šećera (tamni muscovado) |
170 g | bijelog šećera |
125 g | maslaca |
125 ml | vode ili mlijeka |
Malo | ruma |
1 | vanilin šećer |
1 | prašak za pecivo |
Smjesa za šumsko voće |
|
450g | Ledo šumskog voća |
2 žlice | brašna |
2 žlice | bijelog šećera |
malo | cimeta i naribane korica limuna |
malo | krušnih mrvica |