Lizalice od borovnica

  • 1 sat + 1 h za odmrzavanje + hlađenje
  • Jednostavno
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Borovnice stavite u tavu s poklopcom i kuhajte na laganoj vatri dok ne puste sok.
    2. Kuhane borovnice ulijte u sito i istiskajte sav sok iz njih. Dobiveni sok vratite u tavu.
    3. Dodajte šećer u sok od borovnica i zagrijavajte smjesu na vatri dok se šećer u potpunosti ne otopi, konstantno miješajući.
    4. Termometrom provjerite temperaturu smjese. Kad smjesa dosegne temperaturu od 154°C, maknite tavu s vatre i hladite tavu pod mlazom vode kako bi prekinuli kuhanje.
    5. Pripremite masni papir u obliku valjka ili silikonski podložak te pažljivo razlijevajte u njega dobiveni sirup.
    6. Prije nego se ohladi, u sredinu kalupa utisnite pola štapića i prelijte štapić s malo sirupa kako bi se dobro zalijepio za lizalicu. Lizalice stavite na hlađenje.
    7. Nakon što su se ohladile, lizalice odvojite od papira ili kalupa te servirajte. Lizalice možete zamotati u ukrasni papir ili u celofan.

Voće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!