Millefoglie od hrskavih jabuka i sladoleda od lješnjaka

  • 180 min
  • Srednje
  • 10 osoba
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Jabuke operate i na mandolin izrežite na tanke skoro prozirne krugove (listiće).
    2. U posudi pomiješajte šećer u prahu i vodu te 5 min kuhajte da vrije.
    3. Potom stavite nekoliko listića jabuke I kuhajte 30 sekundi.
    4. Izvadite ih van s mrežastom cjediljkom i prostrite na prethodno ohlađenu metalnu tacnu što im daje hrskavost.
    5. Premažite ih sa otopljenim maslacem i pospite sa smeđim šećerom, pa na papiru za pečenje stavite ih u pećnicu na sušenje 120°C 1 h 30 min.
    6. Servirajte ih da na svaki listić jabuke stavite prethodno malo omekšan sladoled od lješnjaka, poklopite slijedećim listićem jabukei tako nastavite do željene visine.

Quattro

U svakom Ledo sladoledu krije se pravi vrtlog neodoljivo slasnih voćnih, egzotičnih, čokoladnih ili kremastih okusa. Ledeno osvježenje za sve prilike!

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!