toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Millefoglie od hrskavih jabuka i sladoleda od lješnjaka

Priprema:

  1. Jabuke operate i na mandolin izrežite na tanke skoro prozirne krugove (listiće).
  2. U posudi pomiješajte šećer u prahu i vodu te 5 min kuhajte da vrije.
  3. Potom stavite nekoliko listića jabuke I kuhajte 30 sekundi.
  4. Izvadite ih van s mrežastom cjediljkom i prostrite na prethodno ohlađenu metalnu tacnu što im daje hrskavost.
  5. Premažite ih sa otopljenim maslacem i pospite sa smeđim šećerom, pa na papiru za pečenje stavite ih u pećnicu na sušenje 120°C 1 h 30 min.
  6. Servirajte ih da na svaki listić jabuke stavite prethodno malo omekšan sladoled od lješnjaka, poklopite slijedećim listićem jabukei tako nastavite do željene visine.


Pogledajte sve sladoledne recepte!

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

180 min

Sastojci recepta

10 osoba
4 jabuke
130 g šećera u prahu
250 ml vode
25 g maslaca
50 g smeđeg šećera
1 Ledo Quattro pistacija, lješnjak, vanilija,butter keks (okus lješnjak)
Ledo.hr