toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Muffini sa divljim kupinama

Priprema:

  1. Maslac zagrijavajte na umjerenoj vatri do smeđe boje dobro miješajući, ukupno ne duže od 6-7 min. Otopljeni maslac premjestite u zdjelicu i ostavite da se ohladi 3-4 min.
  2. Bademe fino sameljite s brašnom štapnim mikserom. Premjestite u posebnu zdjelu i umiješajte 1 ½ šalicu šećera u prahu. Dodajte bjelanjke i miksajte do glatke smjese. Umiješajte med a potom i otopljeni maslac.
  3. Pećnicu zagrijte na 190˚C a rešetku postavite u sredinu pećnice. Odmrznute kupine ocijedite i svaku prepolovite.
  4. Nauljite kalupe za muffine pa u svaki stavite po 1 žlicu pripremljenog tijesta te 3-4 polovice kupina. Pecite u zagrijanoj pećnici do zlatno smeđe boje, 15-16 min.
  5. Izvadite kalup iz pećnice i ostavite da se ohladi 10-ak min prije nego muffine izvadite iz kalupa.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

60 min

Sastojci recepta

4 osobe
170 g neslanog maslaca
1 šalica narezanih badema
½ šalice brašna
1 ½ šalica šećera u prahu
5 bjeljanjaka
2 žlice meda
2 šalice Ledo divljih kupina, odlediti 1 h na sobnoj temperaturi
Malo ulja za premazivanje kalupa
Ledo.hr