toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Naopaka torta od malina

Priprema:

  1. Ugrijte pećnicu na 180 °C i pripremite kalup za tortu promjera 22 cm, najbolje silikonski radi lakšeg vađenja torte.
  2. Rastopite 50 g maslaca i namažite kalup za tortu (ako nemate silikonski), pospite sa smeđim šećerom.
  3. Stavite prethodno ocijeđene Ledo Maline pomiješane sa 100 g badema da upiju višak teućine.
  4. U zdjeli pjenasto izmutite 125 g maslaca sa šećerom u prahu i vanilijom.
  5. Dodajte jedno po jedno jaje.
  6. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno i 120 g badema, te ih polako dodajte smjesi maslaca i jaja, te nježno pjenjačom izmiješajte.
  7. Smjesu izlijte u kalup za tortu preko malina i pecite 50 min.
  8. Nakon pečenja kolač ostavite 10 minuta da se prohladi, pa ga potom okrenite na pladanj za serviranje, tako da voće bude s gornje strane.
  9. Servirajte sa sladoledom okusa zuppa inglese.


Pogledajte sve sladoledne recepte!

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

90 min

Sastojci recepta

8 osoba
175 g maslaca sobne temperatue
100 g smeđeg šećera
100 g šećera u prahu
1 žličica vanilija ekstrakta
3 jaja sobne temperature
220 g mljevenih badema
170 g brašna
2 Ledo Malina 450g
1 Ledo Quattro zuppa inglese, jagoda višnja, vanilija
Ledo.hr