toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Neobični pohani kruh sa sladoledom

Priprema:

  1. Iz kutije Ledo sladoleda izdvojite 300 g sladoleda te ga ostavite da se u potpunosti otopi, a ostatak vratite u zamrzivač. U otopljeni sladoled dobro umiješajte jaja i cimet pa smjesu prebacite u širu i veću posudu.
  2. Kriške kruha umočite u smjesu sa sladoledom s obje strane te pustite da kruh upije malo smjese prije pečenja.
  3. Kruh pecite na maslacu u tavi na umjerenoj vatri oko 4 minute sa svake strane. Pohane kriške kruha poslužite tople uz kuglicu sladoleda.

Prijedlog za serviranje:

Osim sladoleda, uz pohani kruh možete poslužiti i bobičasto voće, orašaste plodove i javorov sirup.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

za 5 osoba
1 Ledo Grandissiom vanilija
10 kriški kruha
3 jaja
1/2 žličice cimeta
maslac za prženje
Ledo.hr