toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Pečene kruške sa sladoledom

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 190°C.
  2. Kruške ogulite, prerežžite na pola po duljini. Peteljke ostavite a koštine I srž odstranite.
  3. Poslažite ih u pladanj za pečenje, sa prerezanom stranom prema dolje.
  4. Pomiješajte limunov sok, sok od jabuke, vodu I smeđi šećer pa prelijte preko krušaka.
  5. Zagrijte pladanj na plameniku na srednjoj jačini vatre, a zatim prekrijte folijom I pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 min ili dok kruške sasvim omekane.
  6. Pečene kruške, u sirupu od pečenja, ohladite u hladnjaku preko noći.
  7. Servirajte ih u zdjelici sa peteljkom prema gore I sa kuglicom sladoleda.Prelijte sa malo sirupa od pečenja.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

45 min + hlađenje

Sastojci recepta

za 4 osobe:
4 kugle Ledo Grandissimo vanilija
2 čvrste kruške
pola limuna, iscijediti sok
1/2 šalice soka od jabuke
1/2 šalice vode
2 žlice smeđeg šećera
Ledo.hr