toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Pistacija Napoleon

Priprema:

  1. Ugrijte pećnicu na 180 °C.
  2. Na lagano pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tanko lisnato tijesto. Premjestite ga na papir za pečenje, izrežite ga na kvadrate veličine približno 7 cm i stavite u zamrzivač na 10 min.
  3. Istucite maslac, limunovu koricu i sol u zdjeli.
  4. Izvadite tijesto iz hladnjaka, te na svakom kvadratu napravite tanki ukrasni rub. Unutar ruba premažite tijesto mješavinom maslaca i limunove korice, te lagano pospite šećerom. Stavite peći 15 tak minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
  5. Na pečeno tijesto stavite žlicu sladoleda od pistacije, i poklopite slijedećim listićem tijesta. Ponovite postupak još jednom.
  6. Ukrasite borovnicama, mentom i sjeckanom pistacijom.

Pogledajte sve sladoledne recepte!

Prijedlog za serviranje:

Ukrasite borovnicama, mentom i sjeckanom pistacijom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

4 osobe
70 g maslaca rastopljenog
1 čajna žlica ribane limunove korice (nešpricane)
prstohvat soli
1 čajna žlica šećera
1 pakiranje Ledo Borovnica
1 pakiranje Ledo Quattro pistacija,lješnjak,vanilija, butter keks (okus pistacija)
1 Ledo lisnato tijesto sobne temperature
Ledo.hr