toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Rum keksi u čaši

Priprema:

  1. Rum i grožđice stavite u posudu na laganu vatru sve dok ne upiju sav rum.
  2. Ugrijte pećnicu na 180 °C.
  3. Maslac, šećer, vaniliju, kako, brašno, prašak za pecivo, jaje i mlijeko izmiksajte u glatku smjesu.
  4. Dodajte zobene pahuljice, sjeckanu čokoladu i grožđice. Rukom ili s 2 žlice oblikujte prutiće i stavite ih na lim koji ste obložili papirom za pečenje.
  5. Pecite 15-20 min. Gotovi su kada s donje strane imaju lijepu boju.
  6. Nakon što se keksi ohlade krupno ih smrvite na dno čaše, prekrijte sa sladoledom, te dodajte još jedan sloj keksa i sladoleda.

Pogledajte sve sladoledne recepte!

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

90 min

Sastojci recepta

6-8 osoba
60 ml ruma
300 g grožđica
125 g maslaca (omekšane kockice)
150 g smeđeg šećera
½ žličice vanilija ekstrakta
225 g kakao praha
350 g brašna
1 jaje
1 prašak za pecivo
60 ml mlijeka
90 g zobenih pahuljica
50 g tamnne čokolade sitno sjeckane
1 Ledo Grandissimo s belgijskom čokoladom
Ledo.hr