toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Rustikalni keksi od badema sa sladoledom

Priprema:

  1. Sitno sameljite bademe i pomiješajte ih s brašnom, šećerom, vanilin šećerom, naribanom koricom limuna i prstohvatom soli.
  2. Rukama umiješajte maslac kao da ga prstima pokušavate "utrljati" u brašno. Mijesite dok maslac potpuno ne obloži mješavinu suhih sastojaka.
  3. Dobivenu zrnatu smjesu utisnite na radnu podlogu i uz pomoć okruglog kalupa oblikujte 10 velikih rustikalnih keksa debljine 1,5 cm. Pecite ih na 180°C dok ne poprime zlaćanu boju – oko 15 minuta, a satim smanjite temperaturu na 150°C i pecite daljnjih 5 minuta, dok se još malo ne posuše.
  4. Kekse poslužite tople s kuglicom omiljenog Ledo sladoleda.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

Za 10 osoba
200 g badema
200 g oštrog brašna
200 g maslaca
125 g šećera
30 g vanilin šećera
naribana korica jednog limuna
prstohvat soli
1000 mL Ledo Twice čokolada - naranča
Ledo.hr