toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Ružice od jabuka i lisnatog tijesta

Priprema:

  1. Iscijedite pola limuna i u zdjelici ga pomiješajte s malo vode. 
  2. Jabuku prerežite na pola, uklonite sredinu pa je narežite na tanke ploške. Jabuku ne morate guliti.
  3. Ploške jabuka rasporedite u zdjelicu s vodom i limunom pa je stavite u mikrovalnu pećnicu na 3 minute kako bi jabuke omekšale i ne bi pucale tijekom motanja. 
  4. Odmrznuto lisnato tijesto razvucite u pravokutan oblik pa ga narežite na 6 traka. Svaku traku tijesta premažite marmeladom po izboru pa na vanjski rub posložite kriške jabuka tako da se djelomično preklapaju. Začinite ih cimetom, preklopite suprotnim dijelom trake od tijesta pa je smotajte u ružicu. 
  5. Ružice možete peći u kalupu za muffine. Pecite ih 40-45 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. 
  6. Ružice poslužite posute šećerom u prahu.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

60 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
250 g Ledo lisnatog tijesta
2 jabuke
sok ½ limuna
3 žlice marmelade
malo cimeta (po želji)
malo šećera u prahu za ukras (po želji)
Ledo.hr