toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Scones s višnjama

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol pa im dodajte koricu limuna i dobro ohlađeni maslac narezan na kockice. Rukama "utrljate" maslac u brašno dok smjesa ne poprimi zrnatu teksturu, ali pritom pazite da maslac ne otopite toplinom ruku već da u smjesi ostane većih komadića maslaca.
  2. U smjesu brašna i maslaca dodajte hladno mlijeko te dobro izmiješajte vilicom. Prije nego povežete tijesto rukama, dodajte i smrznute višnje koje ste izrezali na pola.
  3. Tijesto prebacite na pobrašnjenu površinu i povežite ga u jednu masu (tijesto ne treba biti jako kompaktno) te ga razvaljajte na debljinu 5 cm. Izrežite tijesto na 16 kvadara i prebacite ih na lim za pečenje obložen masnim papirom.
  4. Sconese premažite umućenim jajetom i pecite na 200°C oko 25 minuta.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

50 min

Sastojci recepta

6-8 osoba
225 g Ledo Višnje
500 g oštrog brašna
4 žlice šećera
12 g praška za pecivo
1 žličica naribane korice limuna
120 g maslaca
300 mL mlijeka
1/4 žličice soli
1 jaje
Ledo.hr