toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Semifreddo od malina

Priprema:

  1. U posudu stavite voće, med i ekstrakt vanilije i kuhajte na laganoj vatri 5-6 minuta dok voće ne omekša. Ostavite da se smjesa ohladi.
  2. U međuvremenu, u drugu posudu stavite sojino vrhnje i zagrijte ga na laganoj vatri dok ne prokuha. 
  3. U šalici pomiješajte kukuruzno brašno i vodu. Kada dobijete homogenu smjesu, dodajte je u sojino vrhnje i uz pomoć štapnog miksera miješajte sve sastojke 2-3 minute odnosno dok se sojino vrhnje malo ne ugusti. Maknite sa izvora vatre i pustite da se ohladi.
  4. Dobro pomiješajte smjesu voća sa smjesom sojinog vrhnja.
  5. U  kalup za kruh (primjerice onaj za pripremu kruha od 0,5 kg) stavite prozirnu prianjajuću foliju. Izlijte dobivenu smjesu u njega i prekrijte prozirnom folijom.
  6. Stavite u zamrzivač na minimalno tri sata, a najbolje preko noći.
  7. Želite li napraviti preljev, u posudu stavite voće i voćni šećer i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Procijedite smjesu kako bi odstranili pulpu voća i pustite da se ohladi.
  8. Prije serviranja, izvadite semifreddo iz hladnjaka, ostavite ga 10-15 minuta na sobnoj temperaturi da "otpusti" prije rezanja.

Prijedlog za serviranje:

Semifreddo narežite na kriške i prelijte voćnim preljevom.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

4 sata

Sastojci recepta

Za 6 serviranja:
200 g Ledo malina
100 g meda
½ žličice ekstrakta vanilije
1 žlica kukuruznog brašna
1 žlica vode
250 ml sojinog vrhnja
375 g Ledo malina ili
375 g Ledo borovnica
3 žlice voćnog šećera u prahu
Ledo.hr