toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Sicilijanski cannoli

Priprema:

  1. U posudu pomiješajte brašno, šećer, cimet i sol, te dodajte hladne kockice maslaca i umiješajte u mrvice.
  2. Dodajte vino i 2 razmućena jaja, pa umijesite tijesto na pobrašnjenoj podlozi.
  3. Umotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite na hlađenje 1 sat.
  4. Razvaljajte tanko tijesto debljine 1-2 mm, izrežite ga na krugove promjera 7 cm, namažite bjelanjkom rubove, pa namotajte na okrugli cjevasti kalup.
  5. Pecite u dubokm ulju 1-2 min dok nisu zlatni i hrskavi.
  6. Odložite ih na papir za pečenje i ohladite.
  7. Napunite ih strcciatella sladoledom pomiješanim sa kandiranom koricom.
  8. Pospite šećerom u prahu i servirajte

Pogledajte sve sladoledne recepte!


Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

120 min

Sastojci recepta

4-6 osoba
300 g brašna
60 g šećera
1 žličica cimeta
2 žličice kandirane citrusne korice
½ žličice soli
50 g maslaca u kockicama
5 žličica prošeka ili slatkog crnog vina
2 jaja
1 bjelanjak
1 Ledo Quattro Classic ili Grandissimo stracciatella-šumsko voće (okus straciatella)
ulje za prženje
Ledo.hr