toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Sirup od smrznutih višanja bez kuhanja

Priprema:

  1. Višnje odledite.
  2. Pospite ih limunskom kiselinom i zgnječite rukama ili gnječilicom za krumpir, ulijte vodu i ostavite na hladnom mjestu pokrivene jedan dan.
  3. Na lonac postavite metalno cjedilo, a u njega gazu te preko gaze procijedite višnje. Gazu dobro stisnite kako bi višnje ispustile što više soka.
  4. Izvažite dobiveni sok i zatim dodajte jednaku količinu šećera.
  5. Šećer umiješajte u sok od višanja. Sok tijekom dana povremeno promiješajte dok se šećer sasvim ne otopi.
  6. Preostale višnje iskoristite za kolače ili džem.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

24 sata

Sastojci recepta

Za 1 litru soka
450 g Ledo višnja
20 g limunske kiseline
prema uputama šećera
1 dl vode
Ledo.hr