toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Smotuljci sa višnjama i kremom od naranče

Priprema:

  1. Za pripremu kreme zagrijavajte tučeno vrhnje, mlijeko i koricu naranče do vrenja. Maknite sa izvora topline, poklopite i ostavite da odstoji 15 min.
  2. Žumanjke posebno istucite sa šećerom pa im postepeno dodajte toplu mješavinu mlijeka i vrhnja. Smjesu vratite u posudu i lagano zagrijavajte mješajući otprilike 7 min ali pazite da ne zakuha. Ohladite 3 sata uz povremeno miješanje.
  3. Pleh obložite papirom za pečenje i lagano nauljite.
  4. Lisnato tijesto razvaljajte na kvadrat od 35 cm. Od jednog komada tijesta izrežite 4 kruga promjera 12 cm. Prebacite ih na papir za pečenje i prekrijte prozirnom folijom a postupak ponovite i sa drugim komadom tijesta. Sve krugove od tijesta stavite u zamrzivač na 10 min.
  5. Otopljene i ocijeđene višnje pomiješajte sa 2 ½ žlice šećera, brašnom i limunovim sokom.
  6. Krugove od tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi do promjera 17 cm. U centar svakog kruga stavite ¼ šalice višanja a tijesto sakupite na vrhu i stisnite kako bi se zatvorilo. Posložite na pleh za pečenje i stavite u zamrzivač na 15 min.
  7. Pećnicu zagrijte na 200˚C. Smotuljke premažite sa tučenim bjelanjkom te svaki posipajte žličicom šećera i pecite do zlatne boje, oko 20 min a nakon pečenja ohladite 10-ak min.
  8. Servirajte po 2 žlice kreme od naranče u sredinu tanjura sa jednim toplim smotuljkom od višanja.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

90 min

Sastojci recepta

8 osoba
½ šalice tučenog vrhnja
½ šalice punomasnog mlijeka
½ žličice ribane narančine kore
3 žumanjka
¼ šalice šećera
500 g Ledo lisnatog tijesta, odmrznuti
450 g Ledo višanja, odmrznuti 1 sat na sobnoj temperaturi

Punjenje

2 ½ žlice plus 8 žličica šećera
2 žlice brašna
½ žličice limunovog soka
1 bjelanjak istući
Ledo.hr