Tart od čokolade sa sladoledom bijela čokolada
- Tagovi:
- Hladno
- Sladoled
- Sladoledni recepti
Priprema:
- Pomiješajte brašno, sol, maslac i umijesite mrvičasto tijesto.
- Dodajte žutanjak i umijesite glatko tijesto. Možda će vam trebati žličica hladne vode ako je presuho.
- Umotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 min.
- Zagrijte pećnicu na 200 °C.
- Razvaljajte tijesto, položite ga na kalup promjera 22 cm.
- Prekrijte tijesto papirom za pečenje i pospite kuglicama za pečenje (grahom Ili nečim sličnim) te pecite 15 min.
- Maknite papir i kuglice pa ga pecite još 1-2 min do lijepe zlatne boje.
- U međuvremenu slatko vrhnje, vaniliju i šećer lagano zagrijte u posudi nad parom, pa dodajte komadiće čokolade i maslac dok se ne poveže u glatku smjesu.
- Izlijte kremu na pečenu podlogu od tijesta Iistavite u hladnjak na 2 h.
- Servirajte sa sladoledom od bijele čokolade ili šlaga,te borovnicama. Ukrasite mentom.
Težina pripreme:
Srednja
Vrijeme pripreme:
180 min
Sastojci recepta
10-12 osoba
Tijesto |
|
250g | brašna |
prstohvat | soli |
125 g | maslaca (hladan I narezan na kockice) |
125 g | šećera |
3 | žutanjka |
Za kremu |
|
400 ml | slatkog vrhnja |
½ žličice | vaniija ekstrakta |
prstohvat | prstohvat kardamoma (po želji) |
100 g | šećera |
400 g | crne čokolade 70% |
50 g | maslaca |
1 | Ledo Borovnica 450g |
1 | Ledo Mini Quattro Chocomania |
1 | Ledo Quattro Pancake |