toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Tart od čokolade sa sladoledom bijela čokolada

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, sol, maslac i umijesite mrvičasto tijesto.
  2. Dodajte žutanjak i umijesite glatko tijesto. Možda će vam trebati žličica hladne vode ako je presuho.
  3. Umotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 min.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
  5. Razvaljajte tijesto, položite ga na kalup promjera 22 cm.
  6. Prekrijte tijesto papirom za pečenje i pospite kuglicama za pečenje (grahom Ili nečim sličnim) te pecite 15 min.
  7. Maknite papir i kuglice pa ga pecite još 1-2 min do lijepe zlatne boje.
  8. U međuvremenu slatko vrhnje, vaniliju i šećer lagano zagrijte u posudi nad parom, pa dodajte komadiće čokolade i maslac dok se ne poveže u glatku smjesu.
  9. Izlijte kremu na pečenu podlogu od tijesta Iistavite u hladnjak na 2 h.
  10. Servirajte sa sladoledom od bijele čokolade ili šlaga,te borovnicama. Ukrasite mentom.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

180 min

Sastojci recepta

10-12 osoba

Tijesto

250g brašna
prstohvat soli
125 g maslaca (hladan I narezan na kockice)
125 g šećera
3 žutanjka

Za kremu

400 ml slatkog vrhnja
½ žličice vaniija ekstrakta
prstohvat prstohvat kardamoma (po želji)
100 g šećera
400 g crne čokolade 70%
50 g maslaca
1 Ledo Borovnica 450g
1 Ledo Mini Quattro Chocomania
1 Ledo Quattro Pancake
Ledo.hr