toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Tiramisu sa šumskim voćem

Jednostavan recept za tiramisu koji možete prilagoditi svojim željama. Umjesto mascarponea možete koristiti svježi sir, a umjesto ruma možete staviti Amaretto. Poslužite ga u čašama ili jednostavno kao kolač izrezan na kocke. Šumsko voće stavite između kreme i piškota ili ga koristite u obliku preljeva na vrhu.

Priprema:

  1. Pripremite umak od šumskog voća tako da u manjem lončiću pomiješate 450 g smrznutog Ledo šumskog voća, 5 žlica šećera i 3 dcl vode. Stavite na vatru i kuhajte oko 20 minuta.
  2. Pripremljen umak ohladite.
  3. Na pari istucite žumanjke sa šećerom dok ne pobijele. Ostavite da se prohlade.
  4. Kada se prohlade u njih umiješajte sir i vanil šećere. Izmiksajte da se spoji.
  5. Posebno izmiksajte slatko vrhnje za šlag i lagano umiješajte u smjesu žumanjaka i sira.
  6. Skuhajte tursku kavu s malo šećera, u skuhanu kavu umiješajte rum ili Amaretto po želji - koliko volite.
  7. Piškote močite u skuhanu kavu i slažite u tepsiju ili u čaše kao ja.
  8. Na piškote premažite sloj kreme, po želji prelijte umak od šumskog voća, pa ponovno poslažite piškote, pa kremu i tako dok sve ne potrošite.

Sastojci su dovoljni za tepsiju veličine otprilike 24 x 33 cm.

Prijedlog za serviranje:

Po želji poslužite s listićima svježe mente.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

6-8 osoba
450 g Ledo šumskog voća
5 žlica šećera
3 dcl vode
4 žumanjka
150 g šećera
500 g mascarponea
2 vanil šećera
500 ml slatkog vrhnja za šlag
500 ml skuhane turske kave
400 g skuhane turske kave piškota
po želji rum ili amaretto
Ledo.hr