ISPRAVAK Poziv i uputa vjerovnicima za prijavu tražbina Pročitaj više
toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Tiramisu sa šumskim voćem

Jednostavan recept za tiramisu koji možete prilagoditi svojim željama. Umjesto mascarponea možete koristiti svježi sir, a umjesto ruma možete staviti Amaretto. Poslužite ga u čašama ili jednostavno kao kolač izrezan na kocke. Šumsko voće stavite između kreme i piškota ili ga koristite u obliku preljeva na vrhu.

Priprema:

  1. Pripremite umak od šumskog voća tako da u manjem lončiću pomiješate 450 g smrznutog Ledo šumskog voća, 5 žlica šećera i 3 dcl vode. Stavite na vatru i kuhajte oko 20 minuta.
  2. Pripremljen umak ohladite.
  3. Na pari istucite žumanjke sa šećerom dok ne pobijele. Ostavite da se prohlade.
  4. Kada se prohlade u njih umiješajte sir i vanil šećere. Izmiksajte da se spoji.
  5. Posebno izmiksajte slatko vrhnje za šlag i lagano umiješajte u smjesu žumanjaka i sira.
  6. Skuhajte tursku kavu s malo šećera, u skuhanu kavu umiješajte rum ili Amaretto po želji - koliko volite.
  7. Piškote močite u skuhanu kavu i slažite u tepsiju ili u čaše kao ja.
  8. Na piškote premažite sloj kreme, po želji prelijte umak od šumskog voća, pa ponovno poslažite piškote, pa kremu i tako dok sve ne potrošite.

Sastojci su dovoljni za tepsiju veličine otprilike 24 x 33 cm.

Prijedlog za serviranje:

Po želji poslužite s listićima svježe mente.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

6-8 osoba
450 g Ledo šumskog voća
5 žlica šećera
3 dcl vode
4 žumanjka
150 g šećera
500 g mascarponea
2 vanil šećera
500 ml slatkog vrhnja za šlag
500 ml skuhane turske kave
400 g skuhane turske kave piškota
po želji rum ili amaretto
Ledo.hr