toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Torta od kestena sa kruškom

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C.
  2. Maslac pomješajte kremasto sa šećerom u prahu a zatim umiješajte mljevene orahe I lješnjake.
  3. Bjelanjke istucite sa soli do čvrste pjene. Dodajte šećer pa nastavite tući još 2-3 min.
  4. Pažljivo umiješajte tučene bjelanjke u mješavinu sa orašastim plodovima.
  5. Kruške operite, prepolovite I odstrabite košticu pa ih naribajte.
  6. Izlijte polovicu smjese u kalup za torte,
  7. Zatim žlicom rasporedite pire od kestena. Na to poslažite naribane kruške a zatim izlijte ostatak smjese.
  8. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 50 min.
  9. Prije serviranja ohladite.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

70 min

Sastojci recepta

6-8 osoba
250 g Ledo kesten blok
0.5 šalice omekšalog maslaca
1 šalica mljevenih oraha
5 žlica šećera u prahu
1 šalica + 2 žlice mljevenih lješnjaka
prstohvat soli
4 bjelanjka
3 žlice šećera
2 veće kruške
Ledo.hr