toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Torta od lješnjaka sa stracciatellom

Priprema:

  1. Izmiješajte razmekšani maslac sa šećerom i malo soli, dodajte žumanjka i miješajte.
  2. Dodajte prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo i pržene mljevene lješnjake. Sve skupa dobro izmiješajte.
  3. Posebno napravite snijeg od bjelanjaka i pažljivo pjenjačom umiješajte u tijesto.
  4. Smjesu izlijte u kalup za torte (cca 22 cm) u koji ste stavili papir za pečenje.
  5. Stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 °C 1 sat. Provjerite pečenost drvenom čačkalicom.
  6. Tortu izvadite iz kalupa i ohladite.
  7. Ohlađenu tortu stavite na tanjur za serviranje, obujmite je obručem od kalupa za torte i namažite tortu razmekšanim sladoledom te stavite u zamrzivač 1h.
  8. Prije serviranja skinite obruč i ukrasite tortu lješnjacima ili sl.

Pogledajte sve sladoledne recepte!

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

120 min

Sastojci recepta

8 osoba
200 g prženih lješnjaka
100 g brašna za kolače
1 dl likera od čokolade
1 prašak za pecivo
200 g smeđeg šećera
200 g maslaca
4 jaja
prstohvat soli
malo lješnjaka za dekoraciju
400 g Quattro čokolada - stracciatella - bijela čokolada - kakao / lješnjak (okus stracciatella)
Ledo.hr