Toskanske krpice

  • 60 min
  • Jednostavno
  • 8 osoba
Autor tajana@nivas.hr
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U zdjelu stavite brašno, sol i šećer te sve izmiješajte pa dodajte omekšani  maslac na kockice
    2. Prstima miješajte u mrvičasto tijesto
    3. Dodajte jaja, koricu naranče, prstohvat sode bikarbone i prošek
    4. Sve skupa dobro umijesite dok ne dobijete glatko tijesto
    5. Tijesto stavite u prozirnu foliju i na hlađenje 30 min
    6. Ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu 1-2 mm i izrežite na trake oko 8 cm sa 2 mala reza
    7. Pržite ih u ulju do zlatne boje, izvadite van i stavite na upijajući papir
    8. Pospite ih sa šećerom 
    9. Servirajte ih sa marmeladom od naranče u koju ste stavili sok od naranče i sladoledom 

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!