toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Toskanske krpice

Priprema:

  1. U zdjelu stavite brašno, sol i šećer te sve izmiješajte pa dodajte omekšani  maslac na kockice
  2. Prstima miješajte u mrvičasto tijesto
  3. Dodajte jaja, koricu naranče, prstohvat sode bikarbone i prošek
  4. Sve skupa dobro umijesite dok ne dobijete glatko tijesto
  5. Tijesto stavite u prozirnu foliju i na hlađenje 30 min
  6. Ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu 1-2 mm i izrežite na trake oko 8 cm sa 2 mala reza
  7. Pržite ih u ulju do zlatne boje, izvadite van i stavite na upijajući papir
  8. Pospite ih sa šećerom 
  9. Servirajte ih sa marmeladom od naranče u koju ste stavili sok od naranče i sladoledom 

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

60 min

Sastojci recepta

8 osoba
50 g šećera u prahu za posip
1 ko naranča
6 žlica marmelada od naranče
4 kom jaja
200 g šećera
40 g maslac
1 dl prošeka
300 g brašna
prstohvat sode bikarbone
prstohvat soli
1 Ledo Grandissimo Belgijska čokolada
ulje za prženje
Ledo.hr