toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Voćna meringa srca

Priprema:

  1. Ugrijte pećnicu na 90°C.
  2. Bjelanjke istucite u staklenoj posudi dok se ne pretvore u snijeg pa dodajte šećer, sok od limuna i prašak za pecivo.
  3. Miksajte dok smjesa ne bude čvrsta (cca 10 min).
  4. Na papir za pečene slastičarskom vrećicom oblikujte srca, i stavite u pećnicu na 2h, odnosno dok nisu tvrda i suha.
  5. Kad su gotova pustite ih da se ohlade oko 30 min. Stavite voćni sladoled između dva srca I stavite u zamrzivač na 15 min prije serviranja.

Pogledajte sve sladoledne recepte!

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

150 min

Sastojci recepta

6-8 osoba
4 jaja bjeljanjak
100 g šećera u prahu
½ žličice soka od limuna
prstohvat praška za pecivo
½ žličice ekstrakta od vanilije
1 Ledo Grandissimo stracciatella-šumsko voće, Quattro jagoda, višnja, vanilija, zuppa inglese
Ledo.hr