toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Aromatična skuša s krumpirima

Priprema:

  1. U sjeckalici ili mužaru pripremite pastu od češnjaka, mljevene slatke paprike, soli i maslinovog ulja. S pastom namažite unutarnju stranu odmrznutih fileta skuše i ostavite ih 15-20 minuta u hladnjaku.
  2. Krumpir pomiješajte s maslinovim uljem, mješavinom provansalskog začinskog bilja, mljevenom slatkom paprikom, soli i paprom.
  3. Na lim za pečenje obložen masnim papirom, položite filete skuše na unutarnju, začinjenu stranu, tako da im koža bude okrenuta prema gore. Pored ribe, rasporedite  krumpir u jednom sloju.
  4. Pecite oko 20-30 minuta na 180°C, zatim izvadite ribu, a krumpir po potrebi nastavite peći dok ne omekša.
  5. Poslužite uz laganu svježu salatu.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

60 min

Sastojci recepta

3-4 osobe
400 g Ledo Skuša fileta, odmrznutih
750 g Ledo Pekarskog krumpira
3 žlice maslinovog ulja
3 žličice mješavine sušenog provansalskog začinskog bilja
1 žlica mljevene slatke paprike
3/4 žličice soli
1/2 žličice papra
Ledo.hr