toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Aromatična tjestenina s brokulom i slanim inćunima

Priprema:

  1. Smrznutu brokulu kuhajte u kipućoj slanoj vodi 8-10 minuta pa je procijedite.
  2. Špagete kuhajte prema uputama s pakiranja.
  3. Dok se špageti kuhaju, na maslinovom ulju na umjerenoj vatri pirjajte usitnjeni luk dok ne omekša. Zatim dodajte sjeckani češnjak i pinjole i popržite ih 1 minutu, pa dodajte tanko narezani koromač te nastavite s termičkom obradom dok malo ne omekša.
  4. Luku i koromaču pridružite slane inćune pa dodajte i grožđice. Naposljetku dodajte kuhanu brokulu i tjesteninu, začinite soli, paprom i sokom limuna prema ukusu, dobro promiješajte i sklonite sastojke s izvora topline.
  5. Poslužite odmah, po želji – s malo naribane korice limuna.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

4 osobe
500 g debljih špageta
450 g Ledo Brokule
1 glavica koromača
1 glavica luka
50 g slanih inćuna
3 žlice maslinovog ulja
1/2 limuna
30 g pinjola
30 g grožđica
2 režnja češnjaka
sol i papar
Ledo.hr