toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Bakalar Genovese

U Italiju se bakalar uvozi od 16. stoljeća, iako ga je mletački plemić i moreplovac Piero Querini otkrio još davne 1432. godine, doživjevši brodolom na Lofotskom otočju u Norveškoj. Genova kao jedina mletačka luka u koju je pristizao bakalar s Lofotskog otočja ima mnoštvo recepata s ovom bijelom ribom, a Ledo vam predstavlja jedan od njih koji je omiljen i danas.

Priprema:

  1. Mrkvu, luk, celer i češnjak sitno nasjeckajte i pirjajte na maslinovom ulju.
  2. Dodajte manje komade bakalara, pinjole i sitno nasjeckane gljive.
  3. Dodajte bijelo vino, sol, krumpir i rajčicu te kuhajte na laganoj temperaturi 30 min. Po potrebi dodajte malo vode.
  4. Neposredno pred serviranje dodajte crne masline.

OVDJE pogledajte sve recepte s bakalarom



Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

4 osobe
600g Ledo Bakalara
250g Ledo Mješavine gljiva
1 mrkva
1 luk
1 stabljika celera
2 režnja češnjaka
20g pinjola
1 čaša suhog bijelog vina
500g krumpira
150g crnih maslina
40g umaka od rajčice
malo soli
malo maslinovog ulja
Ledo.hr