toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Bakalar s pršutom, šalšom i palentom

Priprema:

  1. Palentu stavite u posoljenu vodu, dodajte maslinovo ulje i kuhajte prema uputama s pakiranja (instant palenti treba kraće vrijeme nego klasičnoj). Pred kraj kuhanja dodajte naribani sir.
  2. Izlijte palentu na dasku i čekajte da se ohladi, pa ju izrežite na štapiće i prepecite na grill tavi.
  3. Filete bakalara posolite, popaprite, omotajte pršutom i pecite na tavi 4 minute sa svake strane.
  4. U drugoj posudi na ulju pirjajte sitno nasjeckan luk i češnjak, zatim dodajte rajčicu. Začinite pastom od maslina i bosiljkom te kuhajte 5-7 minuta.
  5. Bakalar servirajte uz grill palentu, prelivenu šalšom.

OVDJE pogledajte sve recepte s bakalarom



Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

60 min

Sastojci recepta

4 osobe
600g Ledo Bakalar fileta
400g svježe rajčice (ili pelata)
1 luk (mali)
2 režnja češnjaka
1 žličica paste od crnih maslina (tapenada)
4 šnite pršuta
malo svježeg bosiljka
50g naribanog paškog sira
malo maslinovog ulja
200g palente
malo soli, papra
Ledo.hr