toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Bakalar sa salatom od bulgura i povrća

Priprema:

  1. Bulgur stavite kuhati u hladnu posoljenu vodu na 20 minuta (dok ne bude mekan). Potom ga dobro ocijedite.
  2. Na lim za pečenje stavite Ledo grill povrće i pecite u pećnici 8 minuta na 180 °C stupnjeva. Kad je pečeno pokapajte ga octom, dodajte začinsko bilje, te ga fino nasjeckajte.
  3. U međuvremenu filete bakalara posolite, popaprite i pokapajte maslinovim uljem te pecite na grill tavi.
  4. Pečeno povrće i bulgur pomiješajte u zdjeli, posolite, popaprite svježe mljevenim paprom, dodajte ulje i sok od limuna i zatim sve dobro izmiješajte.
  5. Salatu servirajte uz filete pečenog bakalara.

OVDJE pogledajte sve recepte s bakalarom



Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

6 osoba
1kg Ledo Bakalar fileta
450g Ledo Grill povrća
400g bulgura (može i ječam ili kuskus)
1 limun
malo maslinovog ulja
malo bijele kvasine (ocat bijeli ili vinski)
malo svježeg peršina, bosiljka, origana
malo soli, papra
Ledo.hr