toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Bakalar u škartocu

Priprema:

  1. Na tavi 2-3 minute (dok se ne reducira tekućina) pirjajte mediteransku mješavinu.
  2. Filete bakalara posolite, popaprite svježe mljevenim paprom i nakapajte maslinovim uljem.
  3. Pripremite veće kvadrate papira za pečenje (tako da ih možete lijepo više puta presavinuti, 25 x 25 cm).
  4. Na kvadratno izrezani papir za pečenje stavite ¼ povrća, potom filet bakalara, 1 kolut limuna, malo svježe mente, 20 g maslaca (mala žličica) i malo bijelog vina. Zamotajte papir u „škartoce", pazeći da sadržaj prilikom pečenja ne može iscuriti.
  5. Škartoce složite na lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20 min na 200 ºC.
  6. Kad je gotovo, pažljivo rastvorite, pospite sitno sjeckanom svježom mentom i poslužite u škartocu.

OVDJE pogledajte sve recepte s bakalarom



Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

4 osobe
600g Ledo Bakalar fileta
400g Ledo Mediteranske mješavine
2dcl bijelog vina
80g maslaca
malo svježe mente
1 limun
malo maslinovog ulja
malo soli, papra
Ledo.hr