toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Bogati i ukusni riblji popečci

Priprema:

  1. Odmrznute filete bakalara posložite u dublju tavu ili veliki lonac te ih potopite s vodom i mlijekom i dodajte listove lovora. Zagrijte na malo jačoj vatri dok lagano ne zakipi pa obrađujte na nižoj temperaturi 5 minuta, pazeći da voda pritom ne vrije. Sklonite posudu s izvora topline i ostavite bakalar u vrućoj tekućini još 10 minuta.
  2. Krumpir ogulite i narežite na manje komade pa kuhajte u slanoj vodi oko 15 minuta, dok ne omekša. Kuhani krumpir dobro procijedite pa vratite u posudu u kojoj se kuhao i na vrlo laganoj vatri "posušite" krumpir dok ga gnječite. U dobiveni pire dodajte kiselo vrhnje i začine – vlasac, peršin i koricu limuna te začinite soli i paprom prema ukusu.
  3. Riblje filete narežite na veće komade, začinite paprom i pomiješajte s malo ohlađenim pire krumpirom, pazeći da se komadi ribe previše ne usitne. Smjesu ohladite u hladnjaku oko 30 minuta.
  4. Oblikujte popečke debljine oko 2 cm pa ih panirajte tako da ih prvo uvaljate u brašno, pa u razmućena jaja te, naposljetku, krušne mrvice. Pecite na ulju na umjerenoj vatri oko 5 minuta, odnosno, dok ne poprime zlatno smeđu boju.

Prijedlog za serviranje:

Poslužite uz kriške limuna i tartar ili neki drugi umak.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

80 min

Sastojci recepta

5
600 g Ledo Crnog Bakalara, odmrznutog
450 g krumpira
200 mL vode
150 mL mlijeka
1 žlica kiselog vrhnja
2 žlice sjeckanog vlasca
1 žlica sjeckanih listića peršina
1/2 žličice naribane korice limuna
2 lista lovora
sol i papar
ulje za prženje

Za paniranje

2 jaja
90 g krušnih mrvica
60 g brašna
Ledo.hr