toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Bogati povrtni quiche

Priprema:

  1. Za tijesto za koru, pomiješati brašno sa soli i šećerom pa dodati hladni maslac narezan na kockice. Maslac rukama „utrljati“ u suhe sastojke, no paziti da se ne otopi u potpunosti toplinom ruku. S miješanjem prestati u trenutku kada smjesa poprimi zrnat izgled.
  2. Brašnu i maslacu dodati onoliko hladne vode koliko je potrebno da se formira tijesto – oko 8 žlica. Tijesto ne treba dugo mijesiti, nego ga, čim se poveže, zamotati u plastičnu foliju i ostaviti stajati u hladnjaku barem 30 minuta.
  3. Mediteransku mješavinu pirjati na maslinovom ulju 6 minuta, a zlatnu mješavinu kuhati u kipućoj slanoj vodi 8 minuta.
  4. Tijesto za quiche razvaljaji na debljinu od otprilike 5 mm te njime obložiti dublji okrugli kalup za pečenje. Izbosti tijesto vilicom te ga peći u pećnici zagrijanoj na 180°C 10-15 minuta, dok ne poprimi malo tamniju boju.
  5. Vrhnje i mlijeko dobro promiješati pa u njih umutiti jaja i dodati malo soli i papra. U ovu smjesu umiješati ribani sir, narezani kopar, termički obrađeno povrće te je izliti u malo ohlađenu pečenu koru. Peći na 190°C oko 50 minuta.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

100 min

Sastojci recepta

za 4-6 osoba
450 g Ledo Zlatne mješavine
400 g Ledo Mediteranske mješavine
5 jaja
200 mL mlijeka
200 g kiselog vrhnja
80 g ribanog polutvrdog sira
1 svežanj svježeg kopra
1 žlica sol i papar
Ledo.hr