toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Brancin sa povrćem iz folije

Priprema:

  1. Ledo brancine odmrznite pa ih posušite kuhinjskim ubrusom.
  2. Krumpirove ploške i bob blanširajte 2-3 min u kipićoj vodi, pustite da se kratko ohlade pa bobu uklonite vanjsku ljusku.
  3. Mrkvu i komorač narežite na trakice, a peršinov list usitnite.
  4. Komad aluminijske folije (dovoljno velik da u njega možete zamotati ribu) posipajte sa maslinovim uljem, na ulje posložite krumpire, na krumpir ribu koju ste posolili i popaprili, a na ribu ostatak povrća (mrkvu, komorač i bob).
  5. Ribu posipajte žličicom kapara i nasjeckanim peršinovim listom, sve posipajte sa maslinovim uljem i zamotajte foliju u oblik bombona, pazite da je sve dobro zamotano.
  6. Pecite "bombone" 30-tak min na 190°C. Kada su pećeni izvadite brancine i povrće iz folije i poslužite toplo.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

1h+ odmrzavanje

Sastojci recepta

4-6 osoba
900g Ledo brancina
450g Ledo krumpirovih ploški
200g Ledo boba
3 srednje mrkve
1 komorač
4-6 žličica ukiseljenih kapara
vezica svježeg peršinovog lista
malo soli, papra
malo maslinovog ulja
Ledo.hr