toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Brokula s junetinom na azijski način

Priprema:

  1. Skuhajte rižu prema uputama s pakiranja. Smrznutu brokulu kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi 8-10 minuta, dok ne omekša.
  2. Junetinu narežite na trakice te je začinite soli i paprom. Pecite na ulju u tavi s debljim dnom na malo jačoj vatri uz redovito miješanje.
  3. Kada je junetina velikim dijelom termički obrađena, izvadite je iz tave te u tavi propirjajte usitnjeni češnjak i đumbir 1 minutu. Vratite junetinu u tavu te dodajte vino, sojin umak, šećer te škrobno brašno prethodno razmućeno u 2 žlice hladne vode. Kuhajte dalje uz redovito miješanje dok junetina ne bude do kraja gotova. Tijekom kuhanja po potrebi začinite paprom.
  4. Meso poslužite toplo uz kuhanu brokulu i rižu.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
450 g Ledo Brokule
450 g junećeg mesa s buta
200 g riže
3 režnja češnjaka
5 žlice suhog bijelog vina
3 žlice biljnog ulja
3 žlice sojinog umaka
1 žlica sitno naribanog svježeg đumbira
2 žličice šećera
1 1/2 žličica škrobnog brašna
sol i papar
Ledo.hr