toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Bruschette s namazom od lososa

Priprema:

  1. Odmrznite filete lososa i posušite ih papirnatim ručnikom.
  2. Ulijte maslinovo ulje u grill tavu. Kada se zagrije, ubacite filete lososa, prvo na stranu kože. Nakon otprilike osam minuta, okrenite filete na drugu stranu i pecite još pet minuta.
  3. Skinite kožu s fileta i usitnite meso ribe. Možete i prstima, komadi će se sami odvajati. Pustite da se meso malo ohladi. Nasjeckajte luk skroz sitno.
  4. Ribu i luk stavite u blender pa dodajte maslinovo ulje, majonezu i sok limuna. Miksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ubacite mljevenu papriku, sol, papar i malo sušenog ili svježeg kopra. Još malo miksajte pa probajte i uštimajte okus prema vlastitim željama.
  5. Namaz možete jesti odmah, ali bilo bi još bolje da ga spremite u hladnjak na barem sat vremena. A za to vrijeme narežite baguette na kriške željene veličine. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje pa posložite kriške kruha i pokapajte ih maslinovim uljem i stavite peći na 200 stupnjeva 10-15 minuta. Izvadite kad kriške dobiju rumenu boju.
  6. Kriške baguettea namažite namazom od lososa, a gore dodajte sastojke prema želji - cherry rajčice, kisele krastavce, kapare, slane inćune, masline, ukiseljene lučice, feta sir...

Prijedlog za serviranje:

Za 4 osobe

Napomene/Prijedlog pića:

Namaz možete pripremiti i dan ranije te ostaviti preko noći da se stisne.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

20 minuta

Sastojci recepta

Recept za 3-4 osobe
400 g Ledo losos fileta
1/2 glavice luka
5 žlica maslinova ulja
3 žlice majoneze
2 žlice soka limuna
1/2 žličice mljevene crvene paprike
Kruh Baguette
Sušeni ili svježi kopar
Sol
Papar
Ledo.hr