toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Cezar salata s gamberima

Priprema:

  1. Salatu operite i narežite na trakice zatim pomiješajte s prepolovljenim cherry rajčicama i jajima narezanim na kockice.
  2. Kruh narežite na kockice i popržite ga na žlici maslinova ulja u tavi pa izvadite.
  3. Napravite umak od jogurta, majoneze, senfa, limunovog soka, protisnutog češnjaka, soli i papra.
  4. Gambere isperite pod mlazom mlake vode, ocijedite i popržite na žlici maslinova ulja.
  5. U zdjeli pomiješajte povrće, pripremljeni umak i gambere.
  6. Na vrh salate stavite kockice prepečenog kruha i ribani parmezan te poslužite. 

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

20 minuta

Sastojci recepta

Za 2 osobe
250g Ledo Gambera
100g zelene salate
50g radiča
50g matovilca
40 g ribanog parmezana
2 kriške kruha
10 kom cherry rajčica
2 tvrdo kuhana jaja
1 režanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja
1 žlica limunova soka
4 žlice majoneze
4 žlice jogurta
1 žličica senfa
sol
papar
Ledo.hr