toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Chow mein

Priprema:

  1. Piletinu narezati na tanke trakice, posoliti i popapriti te marinirati u sastojcima za marinadu oko 15 minuta.
  2. Rezance kuhati prema uputama s pakiranja, procijediti ih, isprati hladnom vodom pa u njih umiješati 1 žlicu maslinovog ulja.
  3. Dobro zagrijate 1 žlicu ulja na malo jačoj vatri i popržiti meso nekoliko minuta pa izvaditi iz posude (najbolje wok) i očistiti ju. Potom zagrijati 2 žlice ulja i pirjati usitnjeni češnjak i mješavinu povrća na malo jačoj vatri 5 minuta.
  4. Povrću pridružiteirezance, sojin umak, vino i šećer te začiniti sa soli i paprom. Pirjati daljnje 3 minute pa u posudu vratiti piletinu i termički obraditi još oko 5 minuta, odnosno dok piletina ne bude gotova. Poslužiti toplo.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
450 g Ledo Kineske mješavine
250 g kineskih rezanaca ili tankih špageta
150 g pilećeg filea
2 češnja češnjaka
3 žlice ulja
2 ½ žlice sojinog umaka
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica suhog bijelog vina
1 žličica šećera
sol
papar

Za marinadu

3 žličice sojinog umaka
3 žličice suhog bijelog vina
2 žličice tamnog sezamovog ulja
Ledo.hr