ISPRAVAK Poziv i uputa vjerovnicima za prijavu tražbina Pročitaj više
toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Crab cake od surimi štapića

Priprema:

Za 8 popečaka

  1. Dok se surimi štapići odmrzavaju, samljeti krekere, narezati papriku na sitne kockice te usitniti češnjak i peršin.
  2. U velikoj zdjeli umutiti jaja, majonezu i senf pa umiješati papriku, sok polovice limuna, češnjak, peršin i začine.
  3. Odmrznute surimi štapiće narezati na kolutove pod kutom od 45° i dodati ih, zajedno s krekerima, u smjesu od majoneze. Sve dobro promiješati laganim pokretima.
  4. Ostaviti smjesu da odstoji u hladnjaku sat vremena.
  5. Po potrebi dodati još malo krekera ili majoneze i oblikovati 8 popečaka. Popečke peći na malo ulja u tavi iznad umjerene vatre oko 5 minuta sa svake strane, odnosno, dok ne poprime zlatno smeđu boju.

Prijedlog za serviranje:

- Servirati uz krišku limuna s blago začinjenom zelenom salatom, matovilcem, rikulom ili radičem. Ili poslužiti u hambi pecivu s tartar umakom i narezanim svježim povrćem.

Težina pripreme:

Jednostavna

Sastojci recepta

4 osobe
500g Ledo Surimi štapića
2 jaja
100g majoneze
50g slanih krekera s manje masti
pola zelene paprike
4 žličice senfa
polovica limuna
2 režnja češnjaka
malo listića peršina
malo mljevene slatke ili ljute paprike
po želji soli i papra
Ledo.hr