ISPRAVAK Poziv i uputa vjerovnicima za prijavu tražbina Pročitaj više
toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Crni rižoto od sipe

Priprema:

  1. Sipu bez odmrzavanja isprati pod mlakom vodom da se komadići međusobno odvoje te posušiti.
  2. Na maslinovom ulju popržiti crveni luk dok ne pozlati, dodati protisnuti bijeli luk, promiješati i odmah dodati sipu te ponovno dobro promiješati. Posoliti i popartiti po želji. Dodati koncentrat rajčice te dinstati sipu oko 30 minuta na srednjoj vatri dok ne omekša.
  3. Dodati koncentrat rajčice te dinstati sipu oko 30 minuta na srednjoj vatri dok ne omekša.
  4. Dodati crnilo iz vrećice i rižu te sve zajedno kuhati dok riža ne omekša, podlijevati vrućom vodom ili ribljim temeljcem uz malo vina. Na kraju dodati sitno nasjeckani peršin.

Prijedlog za serviranje:

Poslužite uz parmezan i svježu sezonsku salatu

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

2 osobe
250g Ledo Sipe za crni rižoto
200g riže
1 glavica crvenog luka
2 češnja češnjaka
malo ribljeg temeljca (od Ledo riblje juhe 240g)
malo koncentrata rajčice
malo maslinovog ulja
malo svježeg peršina
malo crnog vina
malo soli i papra
Ledo.hr